VollinGo 3 – Timios 1

Afgelopen zaterdag speelden we een belangrijke wedstrijd tegen de nummer twee in onze poule. VollinGo dames 3 stond één plekje boven ons en met winst zouden wij dichter bij ze in de buurt komen. Daarentegen moesten zij ook winnen om een groter gat te slaan in de competitielijst. De wedstrijd werd gespeeld in de Zebra te Gouda.
We waren maar met acht speelsters dus veel wissels hadden we niet, maar dit hield ons niet tegen om punten te pakken. De eerste set begonnen we niet slecht. We wisselden veel af met ons spel, iets waarvan onze coach zei dat ze dat erg lastig vonden. En dat merkten we ook in hun spel. Hierdoor bleven we gelijk aan elkaar oplopen maar aan het eind lieten we het liggen. De set ging met 25-21 naar de thuisploeg. De tweede set leek erg op de eerste set. Door moeilijke services van de tegenstander lieten we door slechte passes een paar punten achter elkaar liggen die steeds weer erg moeilijk in te halen waren. Ook deze set verloren we, maar weer niet met een groot verschil: 25-20.
In de derde set kwam de spirit er opeens in. We wisselden meer af in onze services, er werden door Juul en Angela een paar mooie aanvallen gescoord van achter de drie-meterlijn. En door wisselende combinaties te spelen aan het net zorgden we voor verwarring aan de andere kant van het net. Wij kwamen goed in ons spel en we speelden als een hecht team. We wonnen de set met 22-25.

De energie en het plezier in het spelletje hebben we ook voortgezet in de vierde set. We hadden de wilskracht en we lagen voor elke bal. Een werden door iedereen mooie ballen geslagen en we lieten ons niet meer een paar punten achter elkaar weg serveren zoals in de eerste twee sets. We leidden het spel en er werd ook door de spelers aan de kant (en supporters op de tribune) met veel enthousiasme aangemoedigd. Ook deze set wonnen we, met nog meer overtuiging dan de vorige, met 18-25.
Na twee sets achter te hebben gestaan, maakten we er toch nog 2-2 van, een goede prestatie. Vol goede moed gingen we de vijfde set in, maar de energie die we de derde en vierde set hadden leek op te zijn. De tegenstander had een goede service en we konden de pass niet meer brengen. Al snel stonden we met 8-0 achter en was het eigenlijk al gebeurd, helemaal als de set maar tot de 15 punten gaat. We pakten nog een paar puntjes, maar verloren de set met 15-6.

Ondanks de laatste set zijn wij super tevreden met een eindresultaat van 3-2. We hebben toch maar mooi twee punten gepakt tegen de nummer twee en hier mogen we trots op zijn. We hebben een goede wedstrijd gespeeld en hebben daarna de dag nog afgesloten met een gezellig Sinterkerstspel. In de komende weken van december hebben we geen wedstrijden, maar in 2015 beginnen we weer fris en fruitig met een wedstrijd tegen DOS dames 2, thuis op zaterdag 10 januari om 16.30 uur in de Groenswaard. Iedereen alvast een fijne kerst en oud en nieuw toegewenst en tot 10 januari natuurlijk!