Gouden en Bronzen medaille op NK Twirlen voor Illusion

Na de voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen vorige week zaterdag was het afgelopen zondag wederom een spannende dag voor Illusion, twirlafdeling van TOOS Waddinxveen. Zowel één van de teams als vier solisten mochten deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen twirlen in Almere. Isabel Floor, Madelon van Harten, Anne-Fleur Fioole en Djarah Kleiweg mochten hun routines presenteren aan de juryleden en behaalden daarbij fantastische resultaten. Isabel mocht het spits afbijten met haar routine in de klasse 1-baton junior beginner. Zij wist haar routine zonder drops (vallen van de baton) te draaien en behaalde een prachtige vijfde plek. Ook haar routine in de klasse 2-baton junior beginner stond als een huis, wat resulteerde in een gouden medaille! Zij mag zichzelf dan ook Nederlands Kampioen 2-baton junior beginner noemen. Madelon behaalde in dezelfde klasse een mooie 8e plek. Voor beide dames was dit een geweldige prestatie , aangezien het hun eerste Nederlandse Kampioenschap op dit onderdeel was.
Ook Anne-Fleur en Djarah deden voor het eerst solistisch mee aan de Nederlandse Kampioenschappen. In de klasse Super-x-Strut junior beginner lieten zij prachtige technieken zien, wat resulteerde in een vijfde plek voor Anne-Fleur en een zesde plek voor Djarah. Een top prestatie.
De laatste solist van de dag was wederom Isabel. Met een routine op eigen muziek straalde zij op de vloer en behaalde hiermee een 7e plek in de klasse solo Dancetwirl junior beginner.
Aan het einde van de dag was het tijd voor Team A. Het team, dat bestaat uit acht twirlers van Illusion, behaalde vorig jaar een derde plek in de klasse Small team Dance Twirl junior beginner en mocht deze titel dit jaar verdedigen. Na het neerzetten van een sterke routine bleek tijdens de prijsuitreiking dat het Vivien, Irine, Dione, Djarah, Anne-Fleur, Maaike, Isabel en Madelon dan ook gelukt was! Zij mochten de bronzen plak in ontvangst nemen. Deze prijs was extra speciaal aangezien het de laatste keer was dat ze deze routine op een wedstrijd zouden presenteren.
Na een drukke dag kon er met trots terug gekeken worden op een succesvol kampioenschap. In januari zal Maaike Luijendijk nog deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap intermediate/advance, waarna het nieuwe twirlseizoen in 2015 weer zal starten.