Waterpolo: Z&PC De Gouwe dames 1 speelt goede laatste wedstrijd voor winterstop

Het eerste damesteam van Z&PC de Gouwe uit Waddinxveen heeft afgelopen weekend de thuiswedstrijd tegen Livo uit Aalten verloren met 5-10.
Dames 1 van Z&PC de Gouwe heeft afgelopen weekend ondanks het verlies een zeer goede wedstrijd gespeeld. In de eerste periode kwam de tegenstander uit Aalten al snel op een 0-1 voorsprong. Na een uitsluiting bij Livo kreeg Nathalie Schoonderwoerd voor de Gouwe de eerste echte kans op doel en deze werd meteen benut. Snel daarna volgende weer een doelpunt voor de thuisspelende dames en bracht Joyce de Graaf de stand op een 2-1 voorsprong.
In de tweede periode bleef het spel aan beide kanten goed en wisten de teams het publiek een boeiende wedstrijd te laten zien. Aanvallend werd er goed gespeeld en verdedigend was de Gouwe sterk. Keepster Marleen Owel had een aantal mooie reddingen. De stand bleef in evenwicht en deze periode eindigde in 3-4.
Door een aantal uitsluitingen aan de kant van de Waddinxveens ploeg en een strafworp tegen wist Livo uit te lopen tot een 4-7 voorsprong. Na het aanvragen van een Time-out door coach Erik van Beek wist Esmé Spoor de stand op 5-7 te brengen, tevens de eindstand van de derde periode.
Ook in de laatste periode bleef het team van Z&PC De Gouwe knokken. Er werd goed samengespeeld alleen het doel werd niet meer gevonden. Livo wist de keepster van de Gouwe nog wel een aantal keer te passeren waardoor de wedstrijd eindigde in een 5-10 winst voor de dames uit Aalten. Al met al mogen de dames van Gouwe terugkijken op een goede laatste wedstrijd van de eerste helft van de competitie. Er is zeker een stijgende lijn te zien voor het jonge team uit Waddinxveen.
Doelpunten: Esmé Spoor 2, Nathalie Schoonderwoerd, Joyce de Graaf, Celia Kraan