2e Dan Zwarte band Lindi Korpelshoek

Op zondag 14 december jl. organiseerde de Taekwondo Bond Nederland (TBN) in Zetten het Nationaal Danexamen. Uit alle delen van Nederland waren ruim 200 taekwondoka’s in de leeftijd van 9 t/m 62 jaar na een lange voorbereiding ’s morgen vroeg afgereisd naar de Betuwe. Kandidaten deden zowel examen voor de 1e t/m de 7e dan. Lindi Korpelshoek van Jitae Taekwondo slaagde voor haar 2e dan.

Het examen voor de 2e dan zwarte band bestaat naast een theorie- uit een uitgebreid praktijkgedeelte. Lindi had nav. het examen in juni een herexamen op de onderdelen arm- en beentechnieken en breektesten. In de afgelopen periode werd er tijdens de extra lessen veel aangedacht besteed aan deze elementen. Het herexamen bestond uit het demonstreren van 15 verschillende arm- en beentechnieken op diverse vormen van aanvallen met haar vaste partner Michelle van Dijk alsmede een breektest waarbij in een sprong twee planken dienen te werden gebroken met voet en vuist! Voor beide onderdelen kreeg Korpelshoek een voldoende.

De 15-jarige Lindi Korpelshoek is gestart met taekwondo in 2005 bij Jitae en nam deel aan vele (inter)nationale toernooien in de Olympische discipline ‘sparring’. Lindi behaalde twee maal zilver op de Nederlandse Kampioenschappen Sparring bij de aspiranten en behaalde haar 1e dan in juni 2013. De leerling van de 4e klas van het Coornhert Gymnasium is de 1e leerling van danexaminator en trainer Dico Hoogeveen die bij Jitae haar 2e dan behaald. Een nieuw succes voor de vereniging die zowel lessen verzorgd in Waddinxveen, Nesselande als Gouda. Kijk voor meer informatie op www.jitae.nl.

Advertisements