Gouda zet uitgebreid terrassenbeleid door

Foto: Lima Fotografie

Gouda – De gemeente Gouda wil het ingezette terrassenbeleid tijdens de coronacrisis voorlopig doorzetten. Dit zegt Wethouder Thierry van Vugt: “Het bezoeken van terrassen is voor winkels en cultuurinstellingen ook profijtelijk. We hebben besloten dat we dit jaar ook terrassen toe gaan staan, zodat we de horecaondernemers bij kunnen staan”.

Op veel plekken kregen horecaondernemers twee keer zoveel ruimte voor hun terras. Hiermee hoopte Gouda het de ondernemers wat makkelijker te maken om gasten op afstand te ontvangen. Belangrijkste wijziging in het beleid voor dit seizoen (tot oktober) is dat nu ook maatwerk zal worden geboden. Denk aan horecazaken die nu erg weinig buitenruimte hebben en die geholpen zijn met meer uitbreidingsmogelijkheden.

De belangrijkste wensen van Koninklijke Horeca Nederland, zegt van Vugt, was om dit maatwerk te leveren en om te kijken naar opbouw en afbouw tijden. Van Vugt denkt dat hij zo ‘een stevige stap heeft gezet’. De maatregelen gelden voor het terrasseizoen, tot 31 oktober dit jaar.

Advertisements

 
10-03-2021 14:58