Gouda viert Koningsdag

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Gouda – Overal in de Gouda wordt met verschillende activiteiten Koningsdag gevierd. Kies er een aantal uit en geniet van het stadsfeest.

Koningsdag Markt

8.00 – 10.00 uur: Fiets versieren. Scouting Jan van Hoof helpt hierbij.
9.00 – 10.00 uur: Oranje Bootcamp. Ochtendgym voor jong en oud.
10.00 uur: Aubade. Samen onder begeleiding van harmonie De Pionier namens de stad de Koning toezingen.
10.30 uur: Fietsoptocht. Met je versierde fiets door de stad rijden.
10.45 uur: Muziek maak je samen. Jonge talenten van Cultuurhuis Garenspinnerij, de Brede School, Stedelijke Harmonie Caecilia en Gouda’s Harmonie de Pionier treden op.
10.00 – 12.00 uur: Hart van Oranje concert. Stedelijke Harmonie Caecilia en popkoor Out of the Blue geven het traditionele Oranje Concert.
12.00 – 18.00 uur: Music & More powered by So What. So What presenteert op het main stage en in het Goudkistje een selectie van de beste lokale artiesten met o.a. The Tambles, Pip Alblas, Skapiche?!, Potman Jr., SPROKEN en Massi.
Hele dag: Kinderkermis, klimmuur en andere outdoor activiteiten, foodtrucks, pony rijden en nog veel meer.

Familiefestival Erasmusplein

Cultuurhuis Garenspinnerij organiseert van 12.30 tot 18.00 uur een gratis (multi-)cultureel familiefestival op het Erasmusplein en langs de Turfsingel. Er staan kramen met werk van professionele kunstenaars, er zijn gratis schilderactiviteiten voor kinderen, er is straattheater, horeca, een Marokkaanse bakker en een muziek line-up. Om 12.30 uur openen burgemeester Milo Schoenmaker en Willem van den Broek, directeur van Cultuurhuis Garenspinnerij dit festival. Om 13.00 uur starten de optredens met een concert door de negentien dames van popkoor Streetlife, onder leiding van Alejandro Orozco. Daarna volgen de andere optredens en activiteiten tot 18.00 uur.

Oranjeboulevard Raam

De Oranjeboulevard is een jaarlijks terugkerend evenement op Koningsdag. De opzet bestaat uit de inmiddels bekende kindervrijmarkt, hier is voor iedereen wat leuks op de kop te tikken voor weinig geld. Tijdens de Oranjeboulevard mogen kinderen tot twaalf jaar vanuit heel Gouda hun tweedehands spulletjes verkopen. Naast de (kinder)vrijmarkt worden er diverse kleine optredens en activiteiten georganiseerd.

Kinderbraderie Nieuwehaven

Voor de zesde keer vindt er een kinderbraderie op de Nieuwehaven plaats. Deze braderie is in 2013 klein begonnen, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een gezellig en goed bezocht evenement. Tijdens deze dag is er weer van alles te koop voor leuke prijsjes. De braderie begint om 8.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Kinderen die mee willen doen, kunnen zich aanmelden via koningsdagnieuuwehaven@gmail.com.

Boekenmarkt Chocoladefabriek

Bibliotheek Gouda verkoopt tussen 9.00 en 16.30 uur weer boeken tijdens een boekenmarkt op de eersteverdieping van de Chocoladefabriek. Hier is een ruim aanbod uit de collectie te vinden, zoals romans, kinderboeken en informatieve boeken. De boeken worden verkocht voor twee euro per kilo.

Koningsloop Groenhovenpark

Hardlopers, nordic walkers en sportieve wandelaars kunnen op Koningsdag meedoen met de Koningsloop in het Groenhovenpark. Langlaufvereniging Gouda en de Goudse Runners organiseren dit samen. Iedereen kan meedoen: beginnende lopers, wandelaars en de (meer) ervaren lopers. De hardlopers lopen drie, zes of negen ronden van 1100 meter en de nordic walkers en wandelaars lopen vier of zeven ronden van 700 meter. De kosten voor deelname zijn 3,50 euro per persoon, inclusief een ontbijt. Ook is er een kidsrun, één ronde van 1100 meter. Vaders, moeders, opa’s en oma’s mogen hun (klein)kind begeleiden bij de kidsrun. De start is om 8.30 uur vanaf de Skihut van de Langlaufvereniging, die via het pad links van het Groenhovenbad bereikbaar is. In de Skihut kunnen voor aanvang van de loop de kosten worden voldaan en er is verkleedruimte aanwezig. Aansluitend aan het lopen staat in de Skihut een ontbijt gereed. Meer informatie is te vinden op: www.langlauf.nl. Inschrijven voor deze loop kan via goudserunners@spikeshop.nl of cursus@langlauf.nl.

(Bron: deGouda.nl)

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

21-04-2018 15:00