Gouda krijgt regenboogzebrapad op de Fluwelensingel

In navolging van andere steden krijgt Gouda dit najaar een regenboogzebrapad. Dit komt op de Fluwelensingel ter hoogte van de Chocoladefabriek. “Dit om aandacht te vragen voor de acceptatie van lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders (LHBT), maar ook als teken van algemene diversiteit onder de inwoners van de stad Gouda”, aldus Belangenvereniging Gouda Roze.

Gouda heeft een grote diversiteit aan inwoners, onder wie meer dan 125 verschillende nationaliteiten. Om deze diversiteit te vieren komt er een zebrapad in regenboog kleuren. “De losse kleuren staan symbool voor de verschillen in achtergrond, afkomst en seksuele geaardheid. Wanneer je deze verschillen echter samenbrengt vormt zich de regenboog.”

Klein Amerika
Er is gekozen voor de Fluwelensingel vanwege de intensieve loopstromen van mensen vanaf parkeerterrein Klein Amerika als toegang naar het centrum. Daarnaast is de Chocoladefabriek een trekpleister in Gouda. Hierdoor zullen op deze locatie veel mensen het zebrapad zien.

Advertisements

Erasmus
Volgens Gouda Roze sluit dit perfect aan bij Erasmus, die stond voor tolerantie en leven in vrijheid en verdraagzaamheid. Dit jaar staat Gouda in het teken van Erasmus.

De organisatie hoopt nog steeds Roze Zaterdag 2018 binnen te halen. Het zebrapad wordt mogelijk gemaakt met financiële steun van Kruim Eten & Drinken, Gouda Roze en GoudApot. De onthulling staat voorlopig gepland op 11 oktober dit jaar tijdens Coming Out Day.