Erasmus trekt 22.000 bezoekers naar Museum Gouda

De tentoonstelling Erasmus ‘Ik wijk voor niemand’ heeft in totaal 22.000 bezoekers naar Museum Gouda weten te trekken. Er was opvallend veel belangstelling uit Rotterdam en uit de noordelijk provincies. Tot de meest opmerkelijke bezoekers behoorden volgens het museum een groep Chinese monniken en een groep Syrische vluchtelingen.

“Gouda en Erasmus zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden”, zegt directeur Gerard de Kleijn. Museum Gouda wil de komende jaren aan dat verbond blijvend aandacht besteden. In juli gaat het een Erasmuskamer inrichten. “We hangen er portretten van Erasmus, er wordt een bibliotheek van Hans Trapman (kenner) getoond, we laten films zien, een originele leestafel en zilveren Erasmuspenning uit de 16e eeuw”, zegt De Kleijn. De Goudafilm die bij de stadsmaquette werd getoond blijft voorlopig ook te zien. Volgens hem werd die zeer hoog door de bezoekers gewaardeerd. Er komt ook een nieuwe Erasmus brochure uit: ‘Ik ben een wereldburger’.

Erasmusjaar
De grootste waardering in de tentoonstelling oogstte het Erasmusraam van Marc Mulders en de audiotour van Herman Pleij. Met het beëindigen van de tentoonstelling, is het Erasmusjaar in Gouda nog niet voorbij. Op 2 september zal het Erasmusraam feestelijk worden overgedragen van Museum Gouda aan de Sint-Janskerk.

Advertisements