Gouda gaststad voor jaarevent Platform Binnenstadsmanagement

Het landelijk Platform Binnenstadsmanagement organiseert op woensdag 8 juni een excursie voor haar leden naar Gouda. Het platform heeft Gouda als locatie uitgekozen omdat deze stad winnaar is van de titel Beste Binnenstad 2015-2017.

De leden krijgen woensdag de ‘ins en outs’ van de Goudse aanpak gepresenteerd door Ronald van Rossum, de Centrummanager van Gouda. Hij laat zich hierbij bijstaan door jonge ondernemers die zich in Gouda komen vestigen (Brownies en Downies) of al een aantal jaren ondernemen in de binnenstad (David’s Gelato). Mia Schaap (de Illusie) vertelt over het DOE Platform en de aanpak van leegstaande panden.

Het gezelschap wordt met een toeristentreintje door de stad gereden om met eigen ogen de kwaliteiten en de opgaven van de stad te zien.

Advertisements

Deelnemers inspireren
Wethouder Daphne Bergman: “We zijn natuurlijk ontzettend blij met het behalen van de titel Beste Binnenstad. We krijgen veel vragen van andere gemeenten over onze aanpak. Deze bijeenkomst stelt ons in staat om onze manier van werken breed onder de aandacht te brengen. We hopen de deelnemers te inspireren om in de eigen stad aan de slag te gaan. Soms heb je een lange adem nodig, maar doorzettingsvermogen wordt ook beloond, dat hebben we zelf ervaren.”