Korte Akkeren wil gezondheidscentrum Westergouwe realiseren

Gezondheidscentrum Korte Akkeren wil een zorg- en welzijnscentrum realiseren in de nieuwe wijk Westergouwe. Het heeft daarvoor een voorstel ingediend bij Projectbureau Westergouwe, dat eerder een uitvraag heeft gedaan voor een zorg- en welzijnscentrum. Korte Akkeren wil een klein slim georganiseerd centrum maken, waar iedereen terecht kan voor een volledig pakket aan zorg.

Directeur Annemarie Klabbers, namens de op te richten Stichting Gezondheidscentrum Westergouwe: “In het centrum zoals wij voor ogen hebben, zijn alle zorg- en welzijnsdisciplines gehuisvest die nodig zijn om de gezondheid van een wijk te ontwikkelen. Er komen een vaste huisarts, een apothekers uitdeelpost, een minidrogist, thuiszorg en zo meer. Het idee is een klein slim georganiseerd centrum te ontwikkelen waar iedereen terecht kan voor een volledig pakket op elkaar afgestemde en wijkgerichte zorg en hulp. Wanneer ons centrum de gunning krijgt is het vanaf 1 januari 2017 geopend.”

Stichting Gezondheidscentrum Westergouwe zal een zelfstandige organisatie zijn die gebruik kan maken van de bestuurlijke, organisatorische en inhoudelijke ervaring van Gezondheidscentrum Korte Akkeren.

Advertisements