Gemeente organiseert bijeenkomst procedure mogelijke herontwikkeling Posthuis

Foto: Gouweijsselnieuws.nl

Zuidplas – De gemeente organiseert een informatiebijeenkomst over de procedure en rol van de gemeente rond een mogelijke herontwikkeling van het Posthuis. Geïnteresseerden zijn op 5 maart van 17:00 tot 18:30 uur van harte welkom op de locatie van De Zespunt in Moordrecht.

Wethouder Jan Hordijk: ‘Naar aanleiding van de raadsinformatienota en daaropvolgende publicaties hebben wij een aantal vragen ontvangen over de stand van zaken rondom een mogelijke herontwikkeling van het Posthuis. De situatie rond het Posthuis kent een lange historie. Juist daarom gaan we graag met onze inwoners op 5 maart in gesprek over de procedure en rol van de gemeente. Zo kunnen we vanuit de gemeente vragen persoonlijk beantwoorden, ook al is er op dit moment nog geen enkel besluit genomen.’

Prominente plek Dorpsstraat
Het Posthuis was tot zo’n twaalf jaar geleden in gebruik als restaurant. Sindsdien staat het pand leeg en wordt het niet meer gebruikt. Het Posthuis staat op een prominente plek in de Dorpsstraat en maakt deel uit van het beschermd stads- en dorpsgezicht van Moordrecht. Door de slechte staat van onderhoud heeft het Posthuis een negatieve invloed op het algehele straatbeeld. Een passende herontwikkeling is dan ook zeer gewenst. Het pand is door de gemeente leeg- en dichtgemaakt. Hierdoor is er geen acuut gevaar voor bijvoorbeeld instorting.

Advertisements

Aanmelden
Direct omwonenden zijn schriftelijk uitgenodigd. Overige geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar patricia.borghouts@zuidplas.nl met daarin het aantal personen vermeld.