Gemeente Gouda over brandbrief ondernemers: ‘Niet alles ligt stil’

Het gemeentebestuur deelt de zorgen van ondernemersvereniging Gouda Onderneemt over ontwikkelingen in de regio die de Goudse economie onder druk zetten, maar bestrijdt de suggestie dat er niets gebeurt. ”Niet alles ligt stil; op korte termijn staat een aantal afspraken over genoemde ontwikkelingen in mijn agenda”, zo laat burgemeester Milo Schoenmaker via Twitter weten.

Het gemeentebestuur is van mening dat er wel degelijk iets gebeurt:  “Doordat het stadsbestuur tijdelijk uit één persoon bestaat, moeten er keuzes worden gemaakt. Veel zaken worden daarom momenteel ambtelijk waargenomen. Indien bestuurlijke inzet vereist is, gebeurt dat uiteraard. De burgemeester heeft afspraken in zijn agenda staan met zowel de gedeputeerde over het station, als met de burgemeester uit Zoetermeer over de voorgenomen ontwikkeling daar. Met betrekking tot Zoetermeer trekken wij ook regionaal op. Er gebeuren dus wel dingen”,  zegt het stadsbestuur in een reactie op de brandbrief van de Goudse ondernemers.

Snelle actie gewenst
De Goudse ondernemers verenigd in Gouda Onderneemt vragen in de brief het stadsbestuur krachtig en alert op te treden omdat er op dit moment veel ontwikkelingen in de regio spelen die de Goudse economie onder druk zetten. Ze noemen daarbij de mogelijke komst van de Factory Outlet in Zoetermeer, en de bouw en uitbreiding van kantoren in de regio. Dit, terwijl Gouda van de provincie een beperking opgelegd heeft gekregen. Gouda komt steeds meer in de verdrukking vinden de ondernemers. Ze vinden dat snelle actie is gewenst. Dit kan volgens de Goudse ondernemers niet wachten totdat het gemeentebestuur een nieuwe coalitie heeft.

Advertisements