GELIJKSPEL IN TOPPER TIMIOS Meisjes B1

Met een hoofdrol voor de sterk spelende Evi de Heer en Nadine van Maaren, wist het meisjes B1-team van Timios in de spannende uitwedstrijd tegen Zovoc MB1 op zaterdag 14 oktober een verdiend gelijkspel te behalen. Bij aanvang van de wedstrijd stond Zovoc weliswaar op de eerste positie, maar met één wedstrijd minder gespeeld kan Timios in punten gelijkkomen. Beide teams hebben alle wedstrijden in de 1e klasse tot nu toe dik met 4-0 gewonnen. In elke rally van deze goede wedstrijd werd aan beide kanten hard gestreden en na 4 sets werden de punten eerlijk verdeeld (2-2).

Niels Verschoor stond deze wedstrijd niet naast mede-trainer/coach Michael van Maaren, die vanwege werk verstek moest gaan, maar hij werd bijgestaan door Annemieke Huising. Zij zagen in de eerste set een zenuwachtig Timios in het veld staan, dat veelvuldig fout serveerde en op die manier niet in het spel kwam. Het inbrengen van Zoë de Wit was een goede keuze, maar bracht helaas geen setwinst (25-20).

In de tweede set nam Timios steeds meer het initiatief en liet ze de tegenstander zien dat ze niet zonder reden meedingt naar de eerste plek in de 1e klasse. Goed verdedigend werk, geplaatste aanvallen en een veel betere service zorgden continue voor een voorsprong. Zovoc gaf zich echter niet zomaar gewonnen en via een eindspurt wist het Zoetermeerse team na spannende rally’s de set naar zich toe te trekken (28-26).
Met prima set-ups en door zelf ook een aantal maal sterk aan te vallen, wist Nadine van Maaren de verdediging van Zovoc vaak te verrassen. De derde set werd mede daardoor met ruimere cijfers door Timios gewonnen, al leverde elk punt een mooie strijd op (19-25).

De vierde set was tot het laatste moment vol spanning. Goed blokwerk van Caressa van Hoven en de opvallende Evi de Heer maakte dat het team van Timios steeds zekerder ging spelen. Een haperende service van Zovoc en juist meer series aan de kant van Timios betekende steeds een nipte voorsprong voor de Waddinxveners. Aan het einde van de vierde set werd Fenne van Tol voor de verdediging ingezet, wat zij prima deed. Zonder een spoortje van zenuwen serveerde Caitlin de Rooij vervolgens de wedstrijd koelbloedig uit (23-25).

Na deze topwedstrijd heeft Timios de scheidsrechter van Zovoc in het zonnetje gezet in het kader van “De week van de scheidsrechter”, een initiatief dat sportbreed is ingezet door meerdere sportbonden en waaraan Timios al jaren deelneemt. Zij vindt het van groot belang dat sporters al van jongs af aan respect hebben voor en naar de scheidsrechter.

Timios MB1 speelt haar eerstvolgende wedstrijd uit op zaterdag 28 oktober a.s. tegen VV Haaglanden in Voorburg, momenteel nummer 3 op de ranglijst. Op zaterdag 4 november speelt Timios wellicht de belangrijkste wedstrijd van deze competitie thuis tegen Zovoc. Deze wedstrijd start om 14.30 uur thuis in de Groenswaard in Waddinxveen. Publiek is van harte welkom.