Dames 1 Z&PC De Gouwe uit manmeer beker

Zaterdag 14 oktober werd de tweede ronde van het Manmeer bekertoernooi gespeeld, waar d1 van Z&PC De Gouwe uitkwam tegen de reserves van Polar Bears. De berinnen uit Ede waren met 13 talenten naar Waddinxveen afgereisd en begonnen voortvarend met een goede pressing. Dit resulteerde in een 2-0 voorsprong na 5 minuten spelen. Echter Mirjam Pet zorgde voor het eerste doelpunt voor Z&PC de Gouwe, waardoor de periode met een stand van 1-2 eindigde.

Vanwege vakantie en ziekte misten d1 2 speelsters, maar Maaike de Leeuw en Natalie Schoonderwoerd zorgden voor waarde vervanging, waarbij Natalie in het begin van de tweede periode de aansluitende 2-2 voor haar rekening nam. Z&PC kreeg nog een strafworp, maar die willen er dit seizoen niet in. Dit gold niet voor Polar Bears, waardoor zij een voorsprong pakten van 2-3. Vlak voor het eindsignaal revancheerde de dames van Z&PC De Gouwe zich door een fraai manmeer doelpunt van Sandra Berckenkamp.

Ook de 3e en 4e periode bleef het gelijk opgaan, waarbij Polar Bears achter Z&PC De Gouwe aanliep wat betreft score. Met doelpunten van Mirjam Pet en Judith van der kruk was het 5-5 met nog 1.39 sec te spelen. Een ingeschoten strafworp voor Polar Bears zorgde er helaas voor dat de wedstrijd alsnog werd verloren met 5-6. Toch hebben de dames onder leiding van invalcoach Mieke Cabout laten zien dat zij de jonge garde nog goed tegenstand kunnen bieden. Na afloop van de wedstrijd werden de scheidsrechters nog even extra in het zonnetje gezet vanwege de “week van de scheidsrechter”. Aankomende week wordt er geen wedstrijd gespeeld ivm de herfstvakantie, waarna 28 oktober er voor de competitie uit gespeeld worden tegen het eerste team van WZC uit Zoetermeer.