CDA: ‘Experimenteren met wiet? In Gouda niet’

cannabis background macro close up

Gouda – ‘Experimenteren met wiet? In Gouda niet!’ Dat stelt CDA Gouda nu het nieuw te vormen kabinet in een aantal steden wil experimenteren met wiet.

“Gelukkig kàn Gouda ook niet meedoen met zo’n experiment. De zakencoalitie in Gouda is vorig jaar overeengekomen geen experimenten met gereguleerde wietteelt toe te staan”, stelt Huibert van Rossum, lijsttrekker CDA Gouda. “Die afspraak in het actieprogramma dat we in Gouda niet experimenteren met wiet, is er dus niet voor niks. We zien nu al partijen die na de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar hier wel degelijk mee aan de slag willen in Gouda. CDA Gouda wil dat niet. Het doet afbreuk aan het positief op de kaart zetten van Gouda en brengt de Gouwenaar niets.”

Veiliger Gouda prioriteit
“Gouda heeft z’n handen vol aan het veiliger maken van onze stad. Daarom moet vol ingezet worden op een ander plan uit het regeerakkoord, te weten: extra wijkagenten in onze buurten. Iets dat in Gouda heel urgent is om het aantal inbraken te verminderen en de criminaliteit snoeihard aan te pakken. Daar is alle inzet voor nodig en is een lang gekoesterde wens van CDA Gouda.”