Feestelijke aftrap vernieuwing schoolplein Casimirschool

Gouda – Vanmiddag was de feestelijke aftrap van de vernieuwing schoolplein van de Casimirschool op de Groeneweg te Gouda. 

De kinderen, leerkrachten en ouders van de Casimirschool hebben er lang op gewacht, maar eindelijk was het dan zover, het schoolplein van de Casimirschool op de Groeneweg wordt vernieuwd. Door bureau RIS is er een mooi plan gemaakt voor een blauwgroen schoolplein waarbij er veel meer ruimte is voor groen en uitdagende speelplekken. Hovenier Areamasters zal het plan tot uitvoering brengen.

Door de inzet van fondsenwerver Loes Zwenger van SpeelsGroen is er ook een financieel draagvlak. De Casimirschool is blij dat door de hulp van fondsen en co-financierders de school een steentje kan bijdragen aan de effecten van klimaatverandering, passend bij de visie van de school. Natuurlijk is een blauwgroen schoolplein ook een aanwinst voor de binnenstad.  

De kinderen gaven het startsein door samen de tegels uit het plein halen. De slogan is immers….tegels eruit en groen erin! Speciale gasten hierbij waren wethouder Hilde Niezen en Hoogheemraad Marco Kastelein.

Advertisements
  Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving? Mail het ons via redactie@degouda.nl Download nu deGouda App voor iOS en Android 21-02-2019 15:30