Extinction Rebellion organiseert actietraining in Gouda

Extinction Rebellion heeft aangekondigd op 9 september de inmiddels 8e blokkade van de A12 te organiseren en uiteraard reist de lokale XR Gouda groep weer met de trein naar Den Haag om hieraan deel te nemen. Een deel van de Goudse rebellen zal deelnemen aan de blokkade zelf en een deel sluit aan bij de Support demonstratie, aan de zijkant van de A12.

Extinction Rebellion voert altijd vreedzaam actie en raadt iedereen aan een XR Actietraining te volgen, ter voorbereiding op een demonstratie of actie. Tijdens deze training krijg je informatie over NVDA (non violent direct action), over hoe je veilig blijft tijdens een actie, over de-escalatietechnieken en je krijgt juridische informatie.

De Actietrainingen van XR zijn voor iedereen toegankelijk en zijn ideaal om voor jezelf te bepalen of je wilt deelnemen aan de A12 blokkade of aan de Support demonstratie. Je weet na de training hoe je binnen je eigen grenzen kunt blijven en je weet wat je kunt verwachten. XR Gouda nodigt dan ook alle Gouwenaars die naar de demonstratie op 9 september gaan uit om deel te nemen aan één van de geplande trainingen.

Let op; om te voorkomen dat er niet te veel mensen tegelijk deelnemen; dien je je aan te melden.

De trainingen staan gepland op:

Maandag 28 augustus, 19.00 – 22.00 uur
Dinsdag 29 augustus, 19.00 – 22.00 uur
Maandag 4 september, 19.00 – 22.00 uur
Dinsdag 5 september, 19.00 – 22.00 uur

Deze Actietrainingen zijn gratis. Er is een donatiepot, vrijwillige donaties zijn heel welkom en worden gebruikt voor de huur van de locatie.