Eerste steen De Reehorst

Reeuwijk – Op de zonnige vrijdagmiddag van 20 april legden mevrouw Van de Bos en voorzitter Raad van Bestuur Margot van der Starre symbolisch de eerste steen van het vernieuwde centrum De Reehorst. Naar verwachting zal de bouw van het nieuwe verpleeghuis in november 2018 afgerond zijn.

De bewoners van De Reehorst wonen momenteel verspreid over drie locaties, maar voor deze feestelijke gebeurtenis waren zij naar Reeuwijk afgereisd. Het was een fijn weerzien van bewoners, medewerkers en vrijwilligers. Bovendien is met deze eerste steen een nieuwe bouwfase aangebroken. Directeur Janneke Pillen gaf aan dat de bouw volgens planning verloopt. Bewoners waren verheugd te horen dat begin november een terugkeer naar Reeuwijk mogelijk is.

Domotica

Margot van der Starre benadrukte dat het vernieuwde centrum voorzien wordt van nieuwe technieken. Zo wordt De Reehorst uitgerust met domotica, waardoor mensen met dementie meer bewegingsvrijheid ervaren. Ook gaan medewerkers met computer on wheels werken, zodat er meer tijd bij de cliƫnt wordt doorgebracht en de kwaliteit van zorg verder verbeterd kan worden.

Namens de Vrienden Van De Reehorst kreeg directeur Janneke Pillen een prachtig beeld aangeboden die in het nieuwe verpleeghuis een mooie plek gaat krijgen. Tot die tijd zal het beeld rondreizen tussen de locaties, zodat de bewoners er al van kunnen genieten en uit kunnen kijken naar hun nieuwe huisvesting.

Een select deel van de genodigden kon buiten bij het leggen van de eerste steen aanwezig zijn. De overige gasten konden vanuit het dienstencentrum live meekijken hoe mevrouw Van de Bos samen met Margot van der Starre met troffel en specie de steen vakkundig legden. Na dit officiƫle moment, was er in het dienstencentrum nog tijd om elkaar te ontmoeten. Zo werd deze bouw mijlpaal feestelijk afgesloten.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

23-04-2018 10:25