Volop activiteiten op de kinderboerderij tijdens de meivakantie

Gouda – In de meivakantie worden er diverse activiteiten georganiseerd op kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Dagelijks kunnen kinderen in de Deel komen knutselen, van tasje inkleuren tot het verven van een spaarvarkentje, er is van alles mogelijk.

Voor deze activiteiten is aanmelden niet nodig. Voor de andere activiteiten kan tot een dag van te voren aangemeld worden. Op de boerderij kan er ook gegeten worden in de Deel onder meer verse broodjes, pannenkoeken en poffertjes.

Op maandag 30 april wordt van 10.30 tot 11.30 uur de dreumes- en peuterochtend georganiseerd. De allerkleinste kinderen (tot 4 jaar) gaan samen met papa, mama, opa of oma kleine dieren knuffelen in de knuffelhoek en dieren voeren onder begeleiding van een dierverzorger. Daarnaast maken ze een klein knutseltje. De bijdrage voor deze activiteit is 3,50 euro.

‘s Middags kunnen kinderen tussen 13.30 en 16.00 uur cupcakejes komen versieren en natuurlijk lekker opeten hierna. Bijdrage 1,75 euro.

Workshop mozaïeken

Op dinsdag 1 mei is er de Workshop mozaïeken. De kinderen maken een werkstuk met kunststof mozaiëksteentjes en voegen dit met foamklei. Zo krijg je een prachtig resultaat en ook geen geknoei meer met voeg-cement. Er zijn verschillende ondergronden waaruit je kunt kiezen, zoals een theelichthouder, een spiegeltje of een fotolijst. De workshop wordt gegeven tussen 11.00 en 15.00 uur. Kinderen zijn ongeveer een uurtje bezig. De bijdrage is afhankelijk van de ondergrond keuze, van 5,95 euro tot 7,95 euro. Dit is inclusief ranja en iets lekkers. Kinderen onder de zes jaar kunnen mee doen onder begeleiding van een volwassene.

Op woensdag 2 mei wordt Op Avontuur op de Kinderboerderij georganiseerd van 10.30 tot 13.00 uur. Op deze ochtend kunnen kinderen van vier tot en met tien jaar meehelpen met het voeren van dieren, naar buiten brengen van verschillende dieren, dieren poetsen en dieren knuffelen in de knuffelhoek, samen een leuk spel doen en knutselen in de kantine. Afsluiting met een lekkere pannenkoek! Deelname kost 7,50 euro. Kinderen onder de zes jaar onder begeleiding van een ouder of verzorger.

‘s Middags kunnen kinderen tussen 13.30 en 16.00 uur cupcakejes komen versieren en natuurlijk lekker opeten hierna. Bijdrage 1,75 euro.

Ponyochtend

Op donderdag 3 mei wordt de Ponyochtend georganiseerd tussen 10.30 en 12.30 uur. Kinderen gaan meehelpen met het verzorgen van de pony’s en ezels, maken een leuke ponyknutsel, een ponycupcakeje en een quiz. Bijdrage 7,50 euro incl. ranja.

‘s Middags kunnen kinderen tussen 13.30 en 16.00 uur cupcakejes komen versieren en natuurlijk lekker opeten hierna. Bijdrage 1,75 euro.

Vrijdag 4 mei is er van 11.00 tot 15.00 uur een leuke knutselactiviteit waarbij gewerkt wordt met foamklei en verschillende figuren/dieren naar keuze om te versieren hiermee. Bijdrage afhankelijk van de keuze: vanaf 4 euro.

Aanmelden

Voor alle georganiseerde activiteiten geldt: Kinderen kunnen tot 1 dag voor activiteit aangemeld worden via sandra@kinderboerderijgouda.nl of telefonisch: 0182-514 219. Extra lang genieten op de kinderboerderij, in de vakantie is de kinderboerderij ook op maandag geopend.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

23-04-2018 10:39