Dura Vermeer bouwt woningen 1e eiland Westergouwe

De gemeente Gouda heeft op maandag 9 maart met Dura Vermeer een overeenkomst gesloten voor de verkoop en ontwikkeling van de gemeentelijke bouwvelden op het eerste eiland van Westergouwe. Stapsgewijs gaat Dura Vermeer ongeveer 80 woningen ontwikkelen. Dat doet ze vraaggericht met haar PCS-concept. PCS staat voor Pre Choice System en biedt kopers de mogelijkheden om een basiswoning naar eigen wens en portemonnee aan te passen.

Directeur Rob Steijn van Dura Vermeer: “Wij zijn trots en blij mee te kunnen bouwen aan de mooie wijk Westergouwe en kijken uit naar de samenwerking met de gemeente en de andere ontwikkelaars”. Naast Dura Vermeer zal ook de VOF Westergouwe – de samenwerking tussen VolkerWessels Vastgoed en Heijmans Vastgoed – woningen ontwikkelen op het eerste eiland. Tezamen geven de drie ontwikkelaars vorm aan het eiland, een unieke locatie met woningen direct aan de plas of met uitzicht op het water.

Op het eerste eiland van Westergouwe komt een gevarieerde mix van rijwoningen, twee onder één kap- en vrijstaande woningen in een gevarieerd woonmilieu rondom een ruime groene kern. Vanuit alle plekken is het water makkelijk bereikbaar zodat alle bewoners het gevoel hebben echt op een eiland te wonen. De verkoop van de eerste woningen op dit eiland start naar verwachting in de tweede helft van 2015, de bouw begin 2016.

Advertisements