Do. 7-9: Repair Café Haastrecht in Theater Concordia

Gouda – Donderdag 7 september is er weer een Repair Café in Haastrecht. Iedereen is van harte welkom om tussen 13.30 en 16.00 uur met hun kapotte spullen naar Theater Concordia te komen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs weer in orde te maken.

Theater Concordia, Concordiaplein 1 in Haastrecht, organiseert elke eerste donderdag van de maand een Repair Café. Wat doe je met een broodrooster dat het niet meer doet? Met een fiets waarvan het licht kapot is? Met mobieltjes, elektronica, laptops die niet doen wat u graag wil? Of met een trui waar een gaatje in zit? Weggooien hoeft niet meer. Maandelijks zitten de vrijwilligers van Repair Café Haastrecht klaar om samen te repareren. Door repareren te promoten wil Repair Café Haastrecht een bijdrage leveren aan het verkleinen van de afvalberg.

Repair Café Haastrecht heeft onlangs een speciale messenslijper aangeschaft dus ook voor het slijpen van uw messen bent u donderdag 7 september van harte welkom.

Het concept Repair Café is in 2009 ontstaan in Amsterdam en is een initiatief van Martine Postma, destijds journalist en publicist. Zij richtte in 2010 Stichting Repair Café op (zie Repaircafe.nl). Deze stichting biedt ondersteuning aan lokale groepen in de hele wereld die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. De stichting ondersteunt ook het Repair Café in Haastrecht.