Do. 26-10: Aanschuifmaaltijd in Haastrecht

Haastrecht – Drie historische boerderijen in Haastrecht bieden donderdagavond 26 oktober een verrukkelijk driegangenmenu aan met producten van eigen erf. Na elke gang nemen boer of boerin je mee over hun bedrijf. Zij haken zo in de op de komende verlichte proeverijenroute in de Krimpenerwaard.

De gasten een warm onthaal geven, verrassen met heerlijk eten en hen een inkijkje geven hoe zij met passie hun boerenbedrijf runnen. Dat willen de families van zorgboerderij Gravestein, kaasboerderij De Twee Hoeven en ijsboerderij ’t Klooster aan de Steinsedijk hen een avond lang ‘voorschotelen’. Ook de historische vereniging Haastrecht is erbij. Zij vertellen op de laatste boerderij van Erasmus, die hier eeuwen geleden in het toenmalige klooster studeerde.

Ontdek het boerenleven
Ruim tien jaar geleden deden deze drie boerenbedrijven mee aan de eerste verlichte boerderijenroute in het Groene Hart. De Twee Hoeven presenteerde zich toen al met een proeverij. Nu melkt familie Den Boer 180 koeien en verwerkt ze alle melk tot boerenkaas. Het afgelopen jaar is hier een nieuwe kaasmakerij en boerderijwinkel in gebruik genomen en wijkpunt van Rechtstreex geworden. Ook bij Zorgboerderij en melkveebedrijf Gravestein heeft de tijd niet stil gestaan. Zij laten dat tijdens de komende aanschuifmaaltijd als eerste bedrijf zien. De missie van de familie Janssen ligt in de bekende uitdrukking: ‘Wie aandacht krijgt, groeit.’ De deelnemers op deze zorgboerderij leveren ook hun aandeel in het boerenbedrijf en in de aanschuifmaaltijd. Hoe, dat ervaren de gasten ter plaatse.
Het toetjesbuffet op IJsboerderij ’t Klooster laat je het water in de mond lopen. Hier wordt al jaar en dag heerlijk boerderij-ijs gemaakt. Van boerenjongens tot stroopwafelijs, van citroen tot aardbeienijs. Familie Bouman levert aan een groot aantal boerderijwinkels en restaurants in de regio.

De smakelijke avond begint tussen 18.30 en 19.00 uur. Reserveren is noodzakelijk en kan via info@verlichteproeverijen.nl. Op de gelijknamige website is meer informatie te vinden.