Do. 2-11: Repair Café Haastrecht

Haastrecht – Iedereen is van harte welkom om tussen 13.30 en 16.00 uur met hun kapotte spullen naar Theater Concordia te komen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs weer in orde te maken. Theater Concordia, Concordiaplein 1 in Haastrecht, organiseert elke eerste donderdag van de maand een Repair Café.

Wat doe je met een broodrooster dat het niet meer doet? Met een fiets waarvan het licht kapot is? Met mobieltjes, elektronica, laptops die niet doen wat u graag wil? Botte messen? Of met een trui waar een gaatje in zit? Weggooien hoeft niet meer. Maandelijks zitten de vrijwilligers van Repair Café Haastrecht klaar om samen te repareren. Door repareren te promoten wil Repair Café Haastrecht een bijdrage leveren aan het verkleinen van de afvalberg.

Het concept Repair Café is in 2009 ontstaan in Amsterdam en is een initiatief van Martine Postma, destijds journalist en publicist. Zij richtte in 2010 Stichting Repair Café op. Deze stichting biedt ondersteuning aan lokale groepen in de hele wereld die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. De stichting ondersteunt ook het Repair Café in Haastrecht.