Do.04-02: Concordia Filmavond: Whiplash

Donderdag 4 februari is het Concordia Filmavond in Haastrecht. Deze keer draait de Amerikaanse film ‘Whiplash’ op het grote scherm. De film won meerdere prijzen, onder andere een Oscar voor het beste geluid. Met zijn bijrol viel J.K. Simmons veelvuldig in de prijzen, zoals bij uitreiking van de BAFTA’s, de Golden Globes en de Oscars.

Andrew is een veelbelovende 19-jarige drummer die studeert aan een berucht conservatorium in Manhattan. Hij wil echter niet zo maar een muzikant zijn. Achtervolgd door de mislukte carrière van zijn vader, die schrijver was, en de angst dat het wel eens genetisch kan zijn, droomt hij ervan om de top te bereiken. Vastbesloten om niet in de voetsporen van zijn vader te treden oefent hij dagelijks tot zijn handen letterlijk bloeden. De druk wordt nog groter als hij wordt uitgekozen om in de schoolband te spelen onder leiding van de beruchte Terence Fletcher, een barbaarse muziekleraar die er alles voor over heeft om het potentieel van zijn student naar boven te halen.

Whiplash begint donderdag 4 februari om 20.15 uur. De film draait in Theater Concordia op groot scherm. Minimum leeftijd is 12 jaar. Kaarten (à € 7,00) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).

Advertisements

www.theaterconcordia.nl