Do.04-02: Inloophuis de Gele Linde deelt rozen uit op Wereldkankerdag

Op donderdag 4 februari 2016 is het Wereldkankerdag. Op die dag gaat Inloophuis de Gele Linde rozen uitdelen in het Groene Hart Ziekenhuis en in winkelcentra Bloemendaal en Goverwelle. Hiermee vragen zij aandacht voor Wereldkankerdag.
De Wereldkankerdag-roos symboliseert liefde, kracht, erkenning en respect, en is bedoeld om mensen die met kanker geconfronteerd zijn een hart onder de riem te steken. Mensen die zelf ziek zijn of zijn geweest of die verdriet hebben om een overleden dierbare. De roos kan ook worden (door)gegeven als teken van dank en respect voor mensen die zorgen voor een familielid, vriend of kennis met kanker.
Wereldkankerdag is een uniek mondiaal evenement, dat elk jaar plaatsvindt op 4 februari. Het verenigt de wereldbevolking in de strijd tegen kanker. Het doel is om miljoenen vermijdbare sterfgevallen per jaar te voorkomen door bewustwording en voorlichting over de ziekte en om overheden en particulieren over de hele wereld op hun hart te drukken om in actie te komen.
Inloophuis de Gele Linde is een ontmoetingsplaats voor mensen met kanker. We steunen van harte Wereldkankerdag.