04-02: Eva Cassidy komt tot leven in Zoetermeer

Deze maand is het twintig jaar geleden dat Eva Cassidy Live At Blues Alley opnam in Georgetown DC. Dat album had de grote doorbraak voor haar moeten betekenen, maar het liep anders. Nog in datzelfde jaar 1996 overleed de bescheiden, maar talentvolle zangeres. Pas vier jaar later sloegen haar stem en haar songs wereldwijd in als een bom. Bekende liedjes vertolkte ze muzikaal zo kernachtig en tekstueel zo oprecht dat ze een nieuwe betekenis kregen. Ook in Nederland is de muziek van Eva Cassidy populair: haar versies van ‘Fields of Gold’ en ‘Songbird’ staan ieder jaar hoog in de Top 2000.

Een jaar geleden werd op haar verjaardag de eerste Eva Cassidy fanclub ter wereld opgericht. Dit gebeurde tijdens een mooie drukbezochte bijeenkomst met veel muziek en herinneringen aan Eva Cassidy. Humberto Tan werd die avond benoemd tot erelid van de fanclub; het levensverhaal van Eva Cassidy is nog altijd een bron van inspiratie voor deze talkshow-host.

Op 4 februari 2016 ( in de week waarin Eva Cassidy 53 zou zijn geworden) zal haar muziek opnieuw op indrukwekkende wijze weerklinken dankzij een optreden van Jerney Kate en haar band in het Stadstheater Zoetermeer. Van de verfijnde folk van ‘Autumn Leaves’ tot de stevige rhythm-and-blues van ‘Take Me To The River’. Een jaar geleden zette deze Eva Cassidy Tribute band een verpletterend goede show neer: “Het is alsof Eva Cassidy tot leven is gekomen,” schreef De Gooi- en Eemlander en de verwachtingen zijn opnieuw hooggespannen!
Daarnaast vertellen fanclub-voorzitter Anton van Dijken en Eva Cassidy-biograaf Johan Bakker over hun fascinatie voor de Amerikaanse zangeres en is het mogelijk andere liefhebbers van de muziek van Eva Cassidy te ontmoeten.
Entree €12,50
Inloop: 19.30 uur
Start programma: 20.30 uur
Stadstheater Zoetermeer
Theaterplein 10
2711 EK Zoetermeer
Graag aanmelden via: OfficialEvaCassidyFanclub@gmail.com
Meer informatie: 06-45700121