Di. 5-6: Amnesty Mensenrechtendialoog

Gouda – Wat vinden Nederlanders eigenlijk van mensenrechten? Niet alleen ver weg, maar ook in ons eigen land. Hoe belangrijk vind jij jouw privacy? En realiseer je je dat je zelf ook soms discrimineert? Om hier samen achter te komen is Amnesty de Mensenrechtendialoog gestart.

Aan de hand van een prikkelende vraag gaan deelnemers op zoek naar het belang van de mensenrechten als het gaat om privacy en veiligheid, migranten en vluchtelingen en racisme en discriminatie. Met elkaar in dialoog gaan is makkelijk, leuk en levert frisse, nieuwe inzichten op. Amnesty Gouda organiseert deze avond in samenwerking met de Chocoladefabriek en zorgt voor een inleider en gespreksleider.

Het lijkt zo vanzelfsprekend: discrimineren doe je niet. We mogen zeggen wat we vinden. Maar is dat wel zo vanzelfsprekend? We hebben allemaal het recht om gelijk behandeld te worden, ongeacht onze etnische achtergrond, nationaliteit, sociale klasse, godsdienst, opvattingen, sekse, taal, seksuele oriëntatie, gender-identiteit, leeftijd, gezondheid of wat dan ook. Iedereen heeft recht op privacy. In Nederland hebben we onze zaken goed op orde… Mensenrechtenschendingen gebeuren vooral ver weg. Althans, zo lijkt het, want bij nadere beschouwing blijken mensenrechten ook in Nederland onder druk te staan.

Advertisements

We horen maar al te vaak hartverscheurende verhalen over discriminatie. In Nederland wordt soms pijnlijk duidelijk dat we er met de LHBT-acceptatie nog lang niet zijn. Haatflyers, pesten en mishandeling steken van tijd tot tijd de kop op. Er heerst angst bij LHBT’ers om openlijk voor hun geaardheid en identiteit uit te komen.

De avond begint om 19.30 uur met een inloop met koffie en thee, de mensenrechtendialoog is van 20.00 tot 21.30 uur in de Steenlandzaal van de Chocoladefabriek. Graag vooraf aanmelden bij secretariaat@gouda.amnesty.nl

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

05-06-2018 12:52