Di. 5-6: Filosofische avond GSG Leo Vroman

Gouda – De leerlingen uit 5 Atheneum van de GSG Leo Vroman organiseren op dinsdagavond 5 juni een filosofische avond in StudioGonz.

“De nieuwsgierige, ongehoorzame Pandora die onbedoeld het kwaad in de wereld brengt. De ongewenste koningszoon Oedipus die zijn ogen uitsteekt. De rechtvaardige Antigonè die voor een onmogelijk dilemma staat en haar keuze met de dood moet kopen.” Het zijn alle drie helden uit oude Griekse tragedies die nog steeds worden opgevoerd in theaters over de hele wereld. Hun verhalen leven voort, ook al komen ze uit een wereld en cultuur met totaal andere normen, waarden en overtuigingen. Waar komt deze fascinatie vandaan en hoe wordt de moderne samenleving nog steeds door deze tragedies beïnvloedt?

De leerlingen uit 5 vwo van de GSG Leo Vroman zochten het uit. Het resultaat is ‘Een Tragische Avond’ in StudioGonz, Turfsingel 36 in Gouda. Met behulp van theater, muziek en lezingen koppelen ze de Griekse tragedies aan het dagelijks leven. Ook steken ze de tragedies in een hedendaags jasje, om te laten zien op welke manieren de tragedies nog steeds actueel zijn en de wijze lessen weer te geven.

Advertisements

Houd voor meer informatie de Facebookpagina in de gaten:
https://www.facebook.com/events/1953061351673889/

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

05-06-2018 12:04