Di. 2-10: Humanisme over de vrijheid van het individu

Gouda – In de bijeenkomsten over de Humanistische Canon (telkens op de eerste dinsdagavond van de maand) spreken we over de ontwikkeling van het humanistisch denken. Dat doen we aan de hand van klassieke teksten. De bijeenkomst vindt van 20.00 tot 22.00 uur plaats in zaal De Punt van Irishof.

In oktober bespreken we het boek ‘De onvoltooide tuin’ van de Bulgaars-Franse filosoof Tzvetan Todorov. Hij gaat in op de discussie welke de Franse humanisten hebben gevoerd over de vrijheid van het individu. De conservatieven vinden de prijs van de vrijheid te hoog: de traditie leert ons het beste hoe we moeten leven. Voor individualisten kan de vrijheid niet ver genoeg gaan. Weer anderen menen, dat de ‘deskundigen’ het beste weten wat het algemeen belang is. Het zijn thema’s welke we in de actuele discussie nog steeds tegen komen.

Inleider van de bijeenkomst is Peter de Wit. Deelname is gratis, er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van 2 euro. Zaal De Punt van het Irishof, Middenmolenplein 266 in Gouda Goverwelle. De Punt heeft een eigen ingang.

Advertisements

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

02-10-2018 13:41