Di. 2-10: Samenloop voor Hoop in Gouda

Gouda – Op dinsdag 2 oktober vindt de Kick-off plaats van de eerste Samenloop voor Hoop Groene Hart. Een Samenloop voor Hoop is een 24 uur durende wandelestafette, met als doel het inzamelen van geld voor wetenschappelijk onderzoek naar genezing van kanker.

Overgewaaid uit Amerika zijn inmiddels in circa 100 steden in Nederland Samenlopen georganiseerd. Gouda was daar nog niet bij, tot in januari van dit jaar een aantal mensen, na een vraag van KWF Kankerbestrijdng, is gestart met de organisatie van de Samenloop voor Hoop Groene Hart.

De kick-off is op het Sluiseiland van 17.00 tot 19.00 uur, bij Harmonie De Pionier. Iedereen die een bijdrage wil of kan leveren is van harte uitgenodigd, van toekomstige wandelaars, sponsoren, vrijwilligers tot survivors. Ook als je eerst meer wilt weten over de Samenloop ben je van harte welkom. Aanmelden is vanuit praktisch oogpunt gewenst, via groenehart@samenloopvoorhoop.nl

Advertisements

De burgemeester zal, als voorzitter van het Comité van Aanbeveling, het formele startsein geven in aanwezigheid van vertegenwoordigers van KWF Kankerbestrijding.

Eén op de drie mensen heeft te maken met kanker in zijn of haar directe omgeving. Juist daarom is ons doel dat het vooral een samenbindend evenement wordt waar alle geledingen uit de samenleving aan gaan meedoen: families, vriendengroepen, buurten, wijken, scholen, bedrijven, (sport-)verenigingen, serviceclubs, kerken, moskeeën en iedereen die zich betrokken voelt. Daarnaast willen we natuurlijk een groot bedrag ophalen.

Om een indruk te krijgen wat een Samenloop is, hierbij twee links naar impressies vanuit Alphen a/d Rijn van dit jaar. https://www.youtube.com/watch?v=lMVbxCeL90Y en https://www.youtube.com/watch?v=CwP4wqj0cYk .

Meer informatie is te vinden op www.samenloopvoorhoop.nl/groenehart.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

02-10-2018 13:28