Deze zomer ook huttenbouwdorp in de Goudse Hout

Deze zomer komt er voor de eerste keer een huttenbouwdorp voor de kinderen uit de wijk Achterwillens. Het Huttenbouwdorp Goudse Hout zal plaatsvinden in de eerste week van de zomervakantie.

Wijkteam Plaswijck dat veel ervaring heeft met het opzetten van een huttenbouwdorp in de Noorderhout, gaat helpen bij de opzet ervan. “We merkten dat er steeds meer kinderen, uit alle delen van de stad, naar de Noorderhout komen. Er zijn steeds meer kinderen voor wie dit de enige vakantie is vanwege financiële zorgen van de ouders”, zegt Martin Pohlkmap van wijkteam Plaswijck. Daarom wil dit wijkteam ook anderen helpen bij de opzet van een huttenbouwdorp. Nu in de Goudse Hout, maar er komen er waarschijnlijk nog twee bij. “Wij vinden het zinvol om onze kennis, ons hout en onze ervaring te delen met anderen, in het belang van de kinderen.”

Het Huttenbouwdorp Goudse Hout wordt georganiseerd door een aantal partijen, waaronder De Vrienden van de Goudse Hout, wijkteam Achterwillens en wijkteam Plaswijck. Wijkteam Plaswijck organiseert al jaren het Huttenbouwdorp Noorderhout voor kinderen uit Bloemendaal, Plaswijck en Gouda Noord. Dat gaat ook weer door, in de laatste week van de zomervakantie.

Advertisements

Voor alle wijkbewoners van Achterwillens is er donderdag 18 februari een informatiebijeenkomst in de Bühne,Tristanstraat 18, aanvang 20.00 uur. Aanmelden voor deze avond is niet nodig.