Succesvolle uitreiking Ondernemersprijs Midden Holland

Maandagavond 11 januari zijn de winnaars van de tweede editie van de Ondernemersprijs Midden Holland bekend gemaakt in de Goudse Schouwburg in Gouda. De prijs in de categorie Detailhandel en Horeca ging naar Brood & Ko. In de categorie MKB ging de award naar Ortho Innovatief. Technolution mocht de award in de derde categorie, Grootzakelijk, in ontvangst nemen. De avond werd gepresenteerd door theatermaker en sneldichter Willem Gunneman. Op enthousiaste wijze interviewde hij de genomineerden.

Aankomst in stijl
Rond 19:15 uur werden de genomineerden voorgereden in prachtige auto’s van Van Beynum Groep naar de rode loper, waar ze verwelkomd werden door de jury, vertegenwoordigers van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, Krimpenerwaard, Zuidplas, Gouda en Waddinxveen, businesspartners, de voordrachtcommissie en overige betrokkenen bij de Ondernemersprijs. Iets na 20:00 uur begon het officiële programma.

Luid applaus
Na een welkomstwoord van presentator Willem Gunneman kwamen de genomineerden onder luid applaus de zaal binnen. Voordat de uitreiking van de eerste award plaatsvond kwam Frank van Hoepen namens van Lansigt Accountants en Belastingadviseurs op het podium om te vertellen hoe de genomineerden financieel beoordeeld zijn en waarom zij betrokken zijn bij het Event. Na het voorstellen van de voordrachtcommissie en de jury, onder leiding van Nicole Stigter, was het tijd voor de eerste categorie.

Brood & Ko
Naast Brood & Ko waren er nog twee genomineerden in de categorie Detailhandel en Horeca; Playtoday LEGO Shop en Banketbakkerij van Dijk. Playtoday is in bijna drie jaar uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende Lego speciaalzaken van Nederland. Van Dijk is bij het 125-jarig jubileum tot hofleverancier benoemd, een waardering waar de onderneming terecht trots op is. Na de motivatie waarom deze bedrijven genomineerd waren, maakte de juryvoorzitter bekend dat Brood & Ko de winnaar van deze categorie was. Een echt familiebedrijf waar al vele generaties het echte bakkersambacht centraal staat. Burgemeester Christiaan van den Kamp van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk overhandigde de award aan de familie van Daalen.

Ortho Innovatief
Na de uitreiking van de eerste categorie kwamen de genomineerden voor de tweede categorie, MKB, op het podium. Na een gesprek en vertoning van de films van de genomineerden maakte juryvoorzitter Nicole Stigter bekend dat Ortho Innovatief, van Arie van Tienhoven de winnaar was. Burgemeester Gert-Jan de Kats kwam namens de gemeente Zuidplas op het podium om de prijs te overhandigen aan Ortho Innovatief. Ortho Innovatief is er voor mensen, betrekt mensen, innoveert en speelt in op een maatschappij die qua zorg aanzienlijk verandert. In de categorie MKB waren ook iTZiT en VSE Industrial Automation genomineerd. iTZiT stelt onder andere door het beschikbaar stellen van stageplaatsen jonge mensen in staat programma’s te ontwikkelen met toepassing van game en virtual reality techniek. Bij VSE Industrial Automation wordt met innovatieve passie voor techniek voor alle klantwensen kwalitatief hoogwaardige oplossingen verzorgd.

Technolution Nederland
Toen was het tijd voor de uitreiking in de categorie Grootzakelijk. In deze categorie namen Boska Holland Cheesewares, Eosta en Technolution Nederland het tegen elkaar op. Boska Holland Cheesewares is marktleider in alles wat met kaas te maken heeft behalve de kaas zelf. Bij Eosta, een internationale distributeur in biologische groenten en fruit, komt
hun label Nature and More als postzegel op al hun producten, zodat consumenten eenvoudig toegang hebben tot specifieke informatie over de telers en hun ecologische en sociale inspanningen. Marcel Dukker van Technolution Nederland mocht de award ‘Ondernemer van het Jaar’ in de categorie Grootzakelijk in ontvangst nemen van burgemeester Milo Schoenmaker van de gemeente Gouda. Technolution besteedt veel aandacht aan ethiek, kwaliteit, milieu en veiligheid, zowel in haar producten als in de dagelijkse aansturing van het bedrijf. Na de uitreiking van de drie awards kon het netwerken beginnen.