De Tobbelocatie binnenkort omgetoverd tot sporthal

Gouda – Er komt een sporthal voor de duur van 10 jaar, op de plek van het voormalige zwembad De Tobbe aan de Groenhovenweg. Het idee ligt al een lange tijd bij de gemeente, maar dit jaar is de knoop daadwerkelijk doorgehakt. Dit melde wethouder van Gelder tijdens een persgesprek van de gemeente.

Er is veel behoefte aan een extra sportaccommodatie in Gouda. De Tobbelocatie is door zijn ligging een hele goede plek. Het ligt nabij het sportpark Groenhoven en verschillende onderwijsinstellingen. Met het Groenhovenbad naast de deur, zijn er geen plannen voor een horecagelegenheid in de nieuwe sporthal. ‘’Bij het zwembad kan iedereen terecht voor goede horeca’’, aldus Van Gelder.

Bezetting
Op doordeweekse dagen zullen vooral scholen de sporthal in gebruik nemen. Het Wellantcollega is een van deze scholen. ‘S avonds en in de weekenden is de sporthal beschikbaar voor verschillende sportverenigingen. Vooral in de wintermaanden is de hal ideaal voor sportliefhebbers die door willen sporten. Hoe de hal gaat heten, dat mogen wij Gouwenaren gaan bepalen. Er komt een prijsvraag en uiteindelijk wordt er tussen alle inzendingen een uitgekozen.

Advertisements