Kinderboekenfeest in de Goudse Schouwburg

Gouda – Vandaag vond het kinderboekenfeest plaats in de Goudse Schouwburg. Het feest werd geopend in de grote zaal. Vervolgens konden de kinderen in groepen verschillende workshops volgen die volledig in het thema van de Kinderboekenweek; Griezelen waren.

Om 13:00 uur gingen de deuren van de Goudse Schouwburg open.  Het feest ging van start in de grote zaal en de kinderburgemeester was hierbij aanwezig. Vervolgens konden de kinderen verschillende workshops volgen. Zo konden de kinderen met een Virtual Reality bril een spookverhaal volgen, met een blinddoek om proeven, door een microscoop verschillende insecten raden en meer.

Om half vier begon de voorstelling ‘De kindertemmer’. Dit is een spannende en muzikale voorstelling door de schrijver Jacques Vriens. Samen met muzikante Fredrike de Winter vertelt en speelt hij het verhaal. Na afloop konden kinderen een handtekening van de schrijver krijgen.

Advertisements

De kindertemmer is het verhaal over Quinten en Annabel, twee hele vervelende kinderen die altijd hun zin willen. De wanhopige ouders proberen er alles aan te doen om de twee nog meer te verwennen. Het helpt niks dus de kindertemmer moet worden gebeld. Een hilarisch verhaal waarin muziek en videobeelden een belangrijke rol spelen.

Vrijdag 6 oktober is er een reportage te zien in weekjournaal De Week van Gouda op www.GoudaTV.nl