De Goudse Waarden breidt onderwijsaanbod verder uit

Gouda – Met ingang van het volgende schooljaar gaat het mavoprogramma van De Goudse Waarden veranderen. Nieuwe mavoleerlingen kunnen dan kiezen tussen De Gouwe en Het Lyceum-havo.

Volgens de voorzitter van het College van Bestuur van De Goudse Waarden, Pieter Dijkshoorn, een logische stap: “Om jongeren optimaal te laten presteren, moeten de randvoorwaarden goed zijn. Dat betekent onder andere dat we ons op De Gouwe volledig willen focussen op het beroepsonderwijs, terwijl Het Lyceum-havo het theoretisch onderwijs verder uitbouwt.”

Volgens Dijkshoorn is het onderwijs voortdurend in beweging. “Ook op onze school. Het is een voortdurende uitdaging om het onderwijs zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij deze tijd, zodat jongeren optimaal voorbereid worden op hun toekomst.” Om die reden heeft De Goudse Waarden besloten om vanaf volgend cursusjaar de structuur van het mavoprogramma te veranderen.

Dijkshoorn: “Leerlingen met een advies gemengde leerweg kunnen perfect gebruikmaken van de unieke mogelijkheden van De Gouwe. Zo hebben zij bij ons de keuze uit het breedste aanbod aan beroepsgerichte profielen van Gouda! Daarnaast beschikken we over goed uitgeruste praktijklokalen en enthousiaste en deskundige vakdocenten. Daarmee komt onze focus op De Gouwe helemaal op het beroepsonderwijs te liggen. En dat vergroot de kansen om succesvol door te stromen naar het mbo niveau 4 flink.”

Voor de theoretisch ingestelde leerling is volgens Dijkshoorn juist de uitdagende omgeving van een school met een havostroom heel geschikt om het beste uit zichzelf te halen. Daarom gaan brugklasleerlingen met een advies theoretische leerweg vanaf het komend schooljaar niet meer naar De Gouwe, maar naar Het Lyceum-havo. Dijkshoorn: “Daarmee bieden we leerlingen met een tl- of mavo/havoadvies een tl-diploma of een havodiploma in 5 of 6 jaar. Leerlingen met een gemengd advies gl/tl mogen zelf bepalen naar welke locatie zij willen.”

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

06-12-2018 12:32