Charme van Gouda op nationale televisie

Gouda komt volgende week volop aan bod in het televisieprogramma ‘Geloof en een Hoop Liefde’. Het programma is van maandag 29 februari tot en met vrijdag 4 maart om 18.10 uur te zien bij NPO 2.

Gouda is, vinden de programmamakers, een stad zoals je ze in Nederlandse films ziet: oude pakhuizen, trapgeveltjes en grachtjes. Wat is er nog over van de Goudse glorie? Presentator Herman Wegter ziet hoe Goudse kaas gemaakt wordt en test de mensen op straat op hun kennis van kaas. Dit jaar is het Erasmusjaar in Gouda. Hella van der Wijst bezoekt drie mensen voor wie Erasmus het grote voorbeeld is. Henk van Steeg gaat een dagje levensgenieten met gospelzangeres Elise Mannah. In de museumhaven van Gouda ontmoet Mirjam Bouwman Joris, die les geeft op de Zeevaartschool en nog woont op één van de boten. Beeldend kunstenaar Willem Hesseling ontmoet Herman Wegter tijdens het ophangen van zijn schilderijen.

Ook in het dagelijkse radioprogramma ‘Thuis op 5’ staat Gouda die week centraal. Elke werkdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5. Kijk voor meer informatie: www.eo.nl/geloofeneenhoopliefde.

(Beeld: Ruben Timman / EO)