Gouda krijgt eigen TEDx-editie

Gouda krijgt dit jaar zijn eerste TEDx-editie. Een TEDx-event heeft als doel om verbindingen te leggen tussen mensen en ideeën op lokaal niveau. Zo’n honderd bezoekers kunnen tijdens het evenement luisteren naar inspirerende presentaties en daarna zijn de opnames daarvan te bekijken via het YouTube-kanaal van TEDx.

De Amerikaanse architect Richard Saul Wurman constateerde in 1984 dat de werelden van Technology, Entertainment en Design (TED) steeds meer met elkaar verweven raakten. Hij nodigde mensen uit om tijdens een vierdaagse conferentie ‘ideas worth spreading’ te presenteren. In 2009 lanceerde TED onafhankelijk georganiseerde evenementen. Inmiddels zijn er honderden TED-talks gehouden over de hele wereld. Gouda krijgt zijn eigen TEDx-event in de nazomer.

TEDx Gouda
Wie wil spreken over een idee dat de wereld (of in ieder geval een deel daarvan) kan verbeteren, of wie iemand kent met een goed verhaal, kan dat melden via tedxgouda@gmail.com. In april wordt er een voorronde georganiseerd waarbij een selectiecommissie bekijkt welke presentaties een plek krijgen op TEDxGouda. Meer informatie staat op www.tedxgouda.com.