BZ&PC zet stijgende lijn voort en overklast Katwijk

De heren van BZ&PC hebben het goede resultaat van vorige week tegen LZ 1886 door kunnen zetten. De ploeg onder leiding van Herman van Tongerloo en Jary Göbel won in de Kuil met een overtuigende 17-8 van Katwijk.

In de beging fase van de wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Z&PC Katwijk wist echter als eerste het net te vinden, ruim één minuut later wist routinier Ton van Jaarsveld de gelijkmaker te maken. Na de gelijkmaker was BZ&PC niet meer te houden en liep uit naar een 5-2 voorsprong, ondermeer door twee goals van Joey Schellingerhout.

Na de overtuigende eerste periode kregen de Bodegravers het zwaar te voorduren in de tweede periode. De Katwijkersgingen beter spelen en lieten hun kansen niet onbenut. Ton van Jaarsveld wist BZ&PC letterlijk en figuurlijk met twee goals op de been te houden. In de tweede periode kwam Z&PC Katwijk terug tot een 8-6 achterstand.

Na de doelpuntenregen in de voorgaande periodes kwamen de ploegen in het derde part maar 4 keer tot scoren. BZ&PC wist aan het langste eind te trekken en liep uit naar een 11-7 voorsprong. Ondermeer door een mooie goal van Rory van Amsterdam die deze wedstrijd buitengewoon goed speelde.

In het laatste deel van de wedstrijd, was goed te zien dat de BZ&PC een langere adem heeft. De katwijkers konden het gat van 3 doelpunten niet maar vast houden en kwamen zelfs maar tot één goal in de laatste periode. Daardoor was het in de laatste periode prijsschieten voor BZ&PC, Luke Rijnbeek wist daar handig gebruik van te maken en prikte binnen één minuut drie goals binnen. Waardoor de eindstand kwam op een 17-8 overwinning. Volgende week zaterdag zal BZ&PC hopelijk de weg die nu ingeslagen is doorzetten tegen VZC Veenendaal thuis in de kuil om 20:30u. Dat zal gebeuren in het bijzijn van de Rohda’76 Business Club.