Waterpolo: Drie teams BZ&PC bij MiniPolo toernooi

Zondag 25 januari was het een drukte van jewelste bij zwembad De Kuil. Reden was het MiniPolo toernooi van BZ&PC. Dit toernooi is bedoeld voor kinderen die nog geen waterpolowedstrijden in competitieverband spelen. In totaal deden maar liefst 88 kinderen, verdeeld over 14 teams mee aan dit toernooi. De deelnemende verenigingen kwamen uit Alphen a/d Rijn, Gouda, Koudekerk, Waddinxveen, Oegstgeest, Nieuwkoop, Nieuwerkerk a/d IJssel, Sassenheim, Leiden, Katwijk en Bodegraven.

Van de 14 teams deden er drie teams van BZ&PC mee. Deze teams bestonden uit kinderen van MEGAster. Dit is het vervolg van het Sterrenplan, waarbij kinderen oefenen voor waterpolo en wedstrijdzwemmen. Het meedoen aan MiniPolo toernooien is hier onderdeel van.

Tijdens het toernooi speelde ieder team 6 wedstrijden. Onder luid aanmoedigen van de supporters op de tribunes probeerden alle spelers zoveel mogelijk doelpunten te scoren. Maar eigenlijk maakte het aantal doelpunten niet uit. Het gaat om het plezier in waterpolo. En dat zat wel goed gezien de lachende gezichten bij de kinderen. Na afloop kreeg iedereen een mooi vaantje als aandenken mee naar huis.

Advertisements