Basketbal: DAMES BOUNCERS PAKKEN DE KOPPOSITIE.

Gouda-Waddinxveen- Dankzij een ruime 66-29 overwinning op River Trotters namen de dames van Bouncers voor een goed bezette tribune de koppositie over van de dames uit Hardinxveld Giessendam. Helaas kon Heren 1 het succes van de dames niet evenaren en verloor met 47-60 van koploper SBU 1. De ‘broederstrijd’ tussen Heren 2 en 3 trok ook veel publiek en ging lange tijd gelijk op maar in het vierde kwart trok Heren 2 de wedstrijd alsnog naar zich toe en won met 69-54. Spannend was het bij Heren 22 tegen Fairmount en moest een verlenging de beslissing brengen, waarin Bouncers zich vooral vanaf de vrije worplijn de sterkste toonde, 67-63. Heren Onder 20 kon geen vuist maken tegen Jump IJsselstein en verloor ruim met 33-75.Meisje Onder 18 liep vooral in het eerste kwart een beetje achter de feiten aan en ging de overwinning naar BS Leiden, 31-55. Jongens Onder 16 2 had vooral in het eerste en tweede kwart geen antwoord op de aanvalsdrift van New Stars uit Nieuwegein en verloor uiteindelijk ruim met 44-83. Divine1 uit Rotterdam was met 43-79 te sterk voor Jongens Onder 14 1. Vooral in het derde kwart was de thuisploeg de weg even kwijt.

Blijkbaar speelde de spanning Dames 1 in de eerste helft tegen koploper River Trotters nog enigszins parten, want na een ruime 16-5 winst in het eerste kwart, kon de ploeg ondanks de vele (gemiste) kansen niet echt afstand nemen van de bezoeksters, Rust 27-16. In de tweede helft kwam River Trotters er echter niet meer aan te pas. Bouncers speelde de aanvallen beter uit en ook het schot was beter verzorgd. Via 15-5 in het derde en 24-8 in het vierde kwart pakte Bouncers een fraaie 66-29 overwinning en de koppositie. Op 14 februari wacht in Berkel Rodenrijs concurrent Squirrels 1.

Met spanning was uitgekeken naar de confrontatie tussen Bouncers Heren 1 en de ongeslagen koploper SBU 1 uit Utrecht. Bij winst zou Bouncers met één wedstrijd minder gespeeld de Utrechtse studenten tot op twee punten zijn genaderd. Het eerste kwart begon met een 11-9 winst hoopvol voor de thuisploeg. Het tweede kwart verliep echter minder goed voor Bouncers. De ploeg had verdedigend geen antwoord op de aanval van de bezoekers, die onder andere met vier driepunters naar een 23-35 ruststand liepen. In de tweede helft ging de strijd gelijk op, maar was Bouncers niet in staat de opgelopen achterstand goed te maken, 47-60.

Door een wat andere indeling kon het gebeuren dat Bouncers Heren 2 en 3 afgelopen vrijdagavond tegenover elkaar stonden. Een strijd die nogal wat publiek naar de Duikelaar had getrokken. Het werd een stevige maar sportieve wedstrijd, waarbij de opening met 11-13 voor Heren 3 was. Het tweede kwart was voor Heren 2, wat een 34-25 ruststand op het scorebord bracht. In het derde kwart hadden beide ploegen wat moeite met het afronden van de gecreëerde kansen en bleef de score beperkt tot 8-13. Met slechts vier punten verschil in het begin van het vierde kwart kon de wedstrijd nog alle kanten op. Met 27 punten in het laatste kwart was Heren 2 duidelijk scherper dan 14 punten van Heren 3. Winst voor Heren 2 met 69-54.

Jongens Onder 20 1 kon in het begin tegen het bezoekende Jump IJsselstein 1 nog redelijk meekomen, rust 21-34. In de tweede helft kwam de thuisploeg er niet meer aan te pas, waarbij Bouncers in het vierde kwart zelfs niet meer tot scoren kwam. Winst voor de bezoekers met 33-75.

Jongens Onder 14 1 was tegen het bezoekende Divine in het derde kwart de weg een beetje kwijt. Kon de ploeg in het begin redelijk gelijke tred houden met de Rotterdammers, rust 22-30, de 6-27 in het derde kwart deed de thuisploeg de das om en was de overwinning met 43-79 voor Divine.

Heren 20 2 kon het in Delft niet bolwerken tegen DAS en verloor met 70-35. Meisjes Onder 16 1 had in Katwijk geen moeite met Grasshoppers en won met 26-69. Gemixt Onder 12 1 sloot de verre reis naar Almere prima af door met 71-50 te winnen van Almere Pioneers. Gemixt Onder 12 2 deed het ook uitstekend door in Katwijk met 65-32 te winnen van Grasshoppers. Gemixt Onder 12 3 ging naar Mijdrecht en won daar met 43-23 van Argon. Gemixt Onder 12 4 kwam in Delft net iets tekort en verloor met 34-24 van DAS. Gemixt Onder 10 1 wist in Leiden de ongeslagen status te handhaven en won met 47-31 van BS Leiden.