Buurtvoorlichters aan het werk in Korte Akkeren

Gouda – Gouda krijgt buurtvoorlichters. Zij lopen vanaf maandag 22 mei drie dagen per week in herkenbare kleding rond in de wijk Korte Akkeren. Huis aan huis gaan zij bewoners informeren over belangrijke onderwerpen, zoals werkzaamheden in de buurt of nieuwe regelingen en mogelijkheden. Dit doen zij in opdracht van maatschappelijke organisaties, zoals de gemeente, het sociaal team of een woningcorporatie. Deze directe manier van communiceren wordt ingezet omdat niet iedereen internet heeft, brieven leest of kan lezen of een huis-aan-huiskrant ontvangt.

De buurtvoorlichters zijn de schakel tussen organisaties en bewoners. De buurtvoorlichters willen informatie overbrengen op een manier die voor iedereen te begrijpen is. Het is de bedoeling dat de buurtvoorlichters op termijn ook aan de slag gaan in andere wijken in Gouda.

Sociale activiteiten in de buurt
De eerste voorlichtingsklus zal plaatsvinden aan de Burgemeester Gaarlandtsingel. In opdracht van de bewonerscommissie van deze straat en Mozaïek Wonen gaan de buurtvoorlichters in gesprek met bewoners over sociale activiteiten in de buurt. Afgelopen weken hebben de buurtvoorlichters een op maat gerichte training gehad waardoor zij goed voorbereid de straat op gaan.

Advertisements

Werkervaring
Het project Buurtvoorlichters is tegelijkertijd een werkervaringsplek voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Zij gaan als vrijwillig buurtvoorlichter aan de slag en doen zo bijvoorbeeld werkritme op of worden vaardiger in de Nederlandse taal. Zo wordt het gemakkelijker de stap te zetten naar betaald werk of ander duurzaam vrijwilligerswerk. Het team buurtvoorlichters krijgt begeleiding van een beroepskracht en een aantal coaches die dit werk vrijwillig doen.

Mensen die zelf buurtvoorlichter zouden willen worden, kunnen contact opnemen met projectleider, Mayke Nieuwenhuis. Op maandag, woensdag en vrijdag te bereiken op telefoonnummer: 06 20 43 42 27