Gouda krijgt eigen crowdfunding platform

Gouda – Gouda heeft met ingang van 17 mei een eigen crowdfunding platform voor bewonersinitiatieven voorjebuurt.nl/gouda.

Gouda Bruist heeft al langer een website waar inwoners van Gouda activiteiten en projecten op kunnen zetten die bijdragen aan een leefbare stad. Het bruist letterlijk van de initiatieven op goudabruist.nl. Nu is hier een crowdfunding platform aan gekoppeld. Crowdfunding en crowdsourcing zijn manieren om initiatieven van inwoners te bekostigen, onafhankelijk van subsidie.

Voor je Buurt
Het platform is een samenwerking van Gouda Bruist en Voor je Buurt. Eerder waren er geslaagde campagnes voor onder meer de Bruisplaats, Pauzelandschap Potterspoort en de veerpont voor GOUDasfalt. Honderden mensen leverden een bijdrage via het doneren van geld, het aanbieden van hulp of materialen. Het nieuwe lokale platform maakt de campagnes beter zichtbaar en toegankelijk voor bewoners, organisaties en bedrijven die een bijdrage willen leveren. Voor je Buurt en Gouda Bruist bieden ondersteuning om de lokale campagnes tot een succes te maken. De gemeente Gouda draagt financieel bij aan beide websites in het kader van het stimuleren van bewonersparticipatie.
De eerstvolgende crowdfundingsactie in Gouda (voorjebuurt.nl/warmoezerij) is alweer gestart.

Advertisements