Basketball: GOED WEEKEND VOOR BOUNCERS BASKETBALL

Bouncers Basketball kende een goed weekend: van de 19 wedstrijden werden er 7 gewonnen met als absolute uitschieter, de 141-11 winst van Jongens Onder 16 2 op Grasshoppers 2.. Bouncers Heren 1 schudde het Zoetermeerse Zoebas met 73-57 vrij gemakkelijk van zich af en blijft in de race voor het kampioenschap. Heren 3 had geen enkele moeite met de “aanval” van Forwodians 2 op de koppositie van de dit geroutineerde team en won ruim met 69-35. Meisjes Onder 18 herstelde zich, met de 50-40 winst op Cady 73, goed van de nederlaag een week eerder tegen MSV. Gemixt Onder 12 2 won met 76-32 ruim van WestlandStars 1 en gemixt Onder 10 2 wist met een gemakkelijke 65-14 overwinning op Cady 73 de ongeslagen status te handhaven. Ook winst voor Bouncers bij Gemixt Onder 12 3 tegen The Jumpers uit Den Haag, De thuisploeg moest even op gang komen, slechts 2 punten in de eerste periode, maar daarna was het Bouncers wat de klok sloeg, 60-21. Verder was er een mooie overwinning voor Heren 22 op CobraNova, 61-46 en won Heren Onder 20 2 met 47-30 van Westland Stars.

Vermoedelijk had de wedstrijd tegen Bouncers Jongens Onder 16 2 voor het bezoekende Grasshoppers 2 niet gehoeven. Voor de bezoekers was er namelijk geen sprake van een wedstrijd. Bij rust stond Bouncers al op een 63-11 voorsprong en kwamen de Katwijkers er in de tweede helft helemaal niet meer aan te pas. Eindstand 141-11. Daarmee is de ploeg met 20 punten uit 10 wedstrijden de trotse koploper, met 1050 punten voor en 236 tegen. Ter vergelijk: nummer 2 heeft 539 punten voor.

Niet alle wedstrijden werden overigens even gemakkelijk gewonnen. Soms was de spanning in zowel de Duikelaar als de Mammoet te snijden. Wat te denken van de nipte nederlaag van Gemixt Onder 12 4 tegen Zoebas, 37-38. Gemixt Onder 12 1 en het bezoekende Zoebas maakten er eveneens een spannende wedstrijd van. Na een 27-25 ruststand pakte de thuisploeg in de laatste periode de winst, 57-54.

Jongens Onder 14 2 had het in de eerste drie kwarten moeilijk met Jump uit IJsselstein en keek de ploeg bij het ingaan van het laatste kwart tegen een 34-44 achterstand aan. In dat laatste kwart ging Bouncers vol voor de aanval. Verdedigend werd weinig weggegeven, terwijl aanvallend bijna alles lukte met een 23-9 winst in het laatste kwart en daarmee de eindoverwinning met 57-53.

De wedstrijd van Meisjes Onder 14 1 tegen Leiderdorp 1 was er eentje met twee gezichten. Het eerste en derde kwart was duidelijk voor Bouncers, maar pakten de bezoeksters de winst in de overige kwarten. Niet genoeg voor de zege, want die was met 69-59 voor Bouncers en daarmee mag het team zich herfstkampioen noemen.