Gouda Noord loopt mee met lichtjesparade, loop je mee?

Op 13 december wordt in de binnenstad van Gouda de lichtjesparade gehouden. Ook vanuit de wijk Gouda Noord zijn er mensen die aan deze tocht mee willen lopen en symbolisch vanuit de wijk zelf naar de stad willen lopen om te laten zien dat er een verlangen is naar Vrede, het thema van de parade.
Alle bewoners van Gouda Noord en geïnteresseerden worden hierbij uitgenodigd om op 13 december te verzamelen bij Hervormd centrum de Brug, Willem de Zwijgersingel 1 te Gouda om van daaruit vanaf 18.30 in optocht naar de stad te lopen en daar aan te sluiten op de lichtjesparade
In ditzelfde centrum is voorafgaand aan de lichtjes parade vanaf 16.00 uur een programma waarbij Vrede en elkaar ontmoeten centraal staan. Voor de mensen die zich geraakt weten door onrecht, oorlog, ruzies en of geïnteresseerd zijn in Vrede. Achtergrond en leeftijd maken niets uit.
Het programma is globaal als volgt:
16.00 uur inloop en deelname aan bijvoorbeeld workshop lampionnen maken (neem indien mogelijk een leeg melkpak mee). Er is ook ruimte voor gesprek, verdiepingsvragen, meditatie en bij voldoende interesse het aanleren van een lied over Vrede of het oefenen van het Gouda lied.
17.30 uur gezamenlijke (brood)maaltijd, hierbij delen we meegebrachte brood/lunchpakketjes met elkaar.
18.30 uur vertrek in optocht vanaf centrum de Brug naar de binnenstad van Gouda om daar aan te sluiten op de lichtjesparade die start om 19.00
Het programma is in principe gratis. Een bijdrage van één euro wordt op prijs gesteld in verband met de onkosten.