Di.09-12: Arjan Postma over de invloed van de mens op natuur

Op dinsdagavond 9 december spreekt freelance boswachter en tv-persoonlijkheid Arjan Postma over de invloed van de mens op de natuur en wat we kunnen doen aan natuurbehoud. Arjan Postma heeft in korte tijd de harten van natuurminnend Nederland veroverd omdat hij met zijn levendige manier van vertellen de natuur dichtbij weet te brengen. De avond wordt georganiseerd door de Werkgroep Duurzaamheid van de Federatie Gouda.
Arjan Postma studeerde geschiedenis, maar kwam er al snel achter dat hij eigenlijk liever buiten wilde zijn. Hij werd boswachter voor het Landschap Noord-Holland. Toen tot zijn grote teleurstelling bleek dat een boswachter ongeveer 75% van de tijd achter een bureau moet zitten, koos hij ervoor freelance boswachter te worden. Arjan zit vol met verhalen, is een bevlogen verteller en leert de mensen kijken door de ogen van een boswachter. Hij legt uit waarom de hazen de Hells Angels uit de polder zijn, dat de schattige koolmeesjes eigenlijk verschrikkelijke schuinsmarcheerders zijn en er onder de kemphanen travestieten zijn.
De avond begint om 20.00 uur in de St Joostkapel, Lage Gouwe 134. De toegang is vrij. De Federatie Gouda is een geloofsgemeenschap die haar inspiratie vindt daar waar christendom, compassie en cultuur elkaar raken.