Basketbal: GOED WEEKEND JEUGD BOUNCERS

Gouda-Waddinxveen- Bouncers Heren 1 herstelde zich in ’s Gravenzande prima van de nederlaag een week eerder tegen SBU door afgetekend te winnen van Westland Stars, 59-89. Heren 2 wist in de laatste drie minuten van de wedstrijd niet meer te scoren en verloor daardoor van Red Stars met 52-57. Heren 3 trok in de laatste seconden de zege alsnog naar zich toe en won nipt van Punch 6, 64-63. Heren 22 kwam in Berkel Rodenrijs behoorlijk te kort en verloor met 88-31 van BV Squirrels.
Het eerste kwart ging gelijk op, maar daarna nam Meisjes Onder 16 het heft in handen en won ruim met 71-46 van Fairmount. Jongens Onder 16 2 ging naar Katwijk en verloor daar met 78-60 van Grasshoppers. BV Leiderdorp 2 was een maatje te groot voor Jongens Onder 14 2, 43-89. Spannend was het bij Jongens Onder 14 3 en CobraNova, waarbij Bouncers, zij het nipt, aan het langste eind trok, 55-53. De jeugd Onder 10 tot en met Onder 12 deed het prima. Alle teams wisten met ruime cijfers hun wedstrijd te winnen.

De strijd in de Duikelaar tussen Heren 2 en Red Stars 3 uit Soest ging met een ruststand van 26-25 tot de zevende minuut in het laatste kwart gelijk op. Bij een stand van 50-51 en nog drie minuten op de klok viel Bouncers echter volledig stil. Er werd niet meer gescoord, iets waar Red Stars dankbaar gebruik maakte en de wedstrijd alsnog naar zich toetrok, 52-57.

Heren 3 kende zaterdagavond tegen de studenten van Punch 6 uit Delft een prima start door het eerste kwart ruim te winnen, 21-9. De Deltenaren kwamen echter goed terug door het tweede en derde kwart te winnen, 15-17 en 18-20, In het vierde kwart zakte Bouncers wat terug en bij een stand van 63-63 in de laatste minuut leek Punch 6 met twee vrije worpen de punten mee naar Delft te nemen. Beide vrije worpen werden echter gemist, waarna Bouncers de kans kreeg om de wedstrijd te beslissen. Henk Zwiers had zijn zenuwen beter onder controle en met één benutte vrije worp bezorgde hij Bouncers 3 de overwinning, 64-63.

Bouncers Gemixt Onder 12 1 blijft het goed doen, al moest het team het eerste kwart aan het bezoekende Flevo Musketiers1 uit Lelystad laten 18-20. In het tweede kwart deed thuisploeg er een schepje boven op, nam het initiatief over en won het tweede kwart met 24-15. Ruststand 42-35. In het derde kwart schoot Bouncers uit de startblokken en scoorde binnen vier minuten 16 punten en was de tegenstand van de bezoekers gebroken. Overigens ontbrak het de ploeg van trainer/coach Marcel niet aan inzet en zo mochten twee spelers met vijf fouten plaats nemen op de bank. Ook stonden twee spelers met vier fouten ‘op scherp’. De ruime 85-53 overwinning kwam echter geen moment in gevaar. Zaterdag 7 februari wacht in Houten concurrent Woodpeckers.

Bouncers Gemixt Onder 12 3 had geen enkele moeite met het bezoekende Waterdragers 1 uit Nieuwerkerk a/d IJssel. Bij rust stond de thuisploeg met 27-6 al ruim voor en wisten de bezoekers alleen periode 6 te winnen. Winst voor Bouncers met 65-31.

Ook Gemixt Onder 10 1 blijft het goed doen. Door de 58-8 winst op Waterdragers 1 blijft de ploeg ongeslagen. Op 14 februari wacht in Katwijk de spannende strijd tegen Grasshopppers.

Bouncers Gemixt Onder 12 2 deed goede zaken door met 65-31 te winnen van Westland Stars. Daarmee blijft de ploeg ongeslagen en wacht op 7 febr. in Leiderdorp medetitelkandidaat Leiderdorp. Blue Drakes uit Woerden was geen partij voor Gemixt Onder 12 4. Bouncers won overtuigend met 66-16.