Waterpolo: Heren BZ&PC wint voor 3e keer op rij en blijft aan kop.

De heren van BZ&PC hebben afgelopen zaterdag in eigen bad weer een mooie winst neer gezet. De 12-7 uitslag tegen VZC – E&P uit Veenendaal maakte het 9-9 gelijkspel aan het begin van het seizoen in Veenendaal onder toeziend oog van de Rohda’76 Business Club weer goed. BZ is op dit moment aan een goede reeks bezig met 3 overwinningen op een rij en staat op een gedeelde 1e plek met Het Y uit Amsterdam en ZV De Zaan uit Zaandam met 1 wedstrijd extra gespeeld.

Zoals verwacht ging VZC er vanaf het begin fysiek in, maar BZ&PC liet hun spel niet in gedrang brengen en de 1e periode werd een kleine voorsprong opgebouwd van 2 doelpunten met een 4-2 stand.

De 2e periode werd het spannender en na een mooi midvoor doelpunt voor de 5-2 door René Peek kwam VZC gevaarlijk in de buurt met 2 snelle doelpunten door Gillian Rijnsaardt en Jonie Brouwer. Een 5-4 stand luidde de 3e periode in en de wedstrijd kon nog alle kanten op vallen.

Advertisements

In de 3e periode wist BZ&PC zich te herpakken en met degelijk spel werd de stand stap voor stap uitgebreid tot 10-6 voor BZ&PC mede dankzij uitstekend keeperswerk van Robin Nieuwhof (foto). De 4e periode bleek het einde van het wapenfeit van VZC, de wedstrijd werd rustig uitgespeeld door de jonge ploeg uit Bodegraven en beslist op een 12-7 stand.

Volgende week zaterdag zal BZ&PC proberen de reeks voort te zetten tegen BZC Brandenburg uit Bilthoven. De wedstrijd zal om 21:30 plaats vinden in Bilthoven.