Basketbal: FRAAIE WINST VOOR BOUNCERS HEREN 2

Bouncers Heren 2 sloot het de eerste helft van de competitie 2014-2015 op een prima wijze af. Na een serie nederlagen op rij, werd vrijdagavond in sporthal de Duikelaar met 62-52 gewonnen van het hoger geklasseerde BV Alphia 1 uit Alphen aan den Rijn. In het eerste kwart schoot de thuisploeg met scherp, 23-14. Het tweede kwart gaf een wat magere 9-10 stand te zien, maar behield Bouncers met een ruststand van 32-24 de voorsprong. In het derde kwart brachten de bezoekers de achterstand terug naar vier punten, maar met 20-14 in het laatste kwart stelde Bouncers de 62-52 zege veilig.

Het gebeurt niet vaak, maar in de thuiswedstrijd van Jongens Onder 14 1 tegen Rotterdam Basketbal 2 kon Bouncers het overwicht aan lengte in de strijd gooien. En dat deden ze met overgave, al kwam dat er in het eerste kwart nog niet helemaal uit, 14-7. In het tweede kwart had Bouncers het ritme te pakken en gaf het scorebord een ruststand te zien van 39-15. Ook in het derde en vierde kwart bleef Bouncers met geconcentreerd spel het publiek boeien, waar ook Rotterdam Basketbal aan meedroeg. Ondanks de grote achterstand bleef de ploeg fanatiek tegengas bieden. Bouncers won uiteindelijk ruim met 95-27.

Bouncers Meisjes Onder 16 liet zich thuis tegen Jump IJsselstein in het eerste kwart met 5-18 een beetje verrassen. Een achterstand die in het tweede kwart niet weggewerkt kon worden. Rust 16-34. In het derde kwart kwam de thuisploeg terug tot 8 punten. In het vierde kwart kon Bouncers, ondanks dat de bezoeksters de wedstrijd met vier spelers moest uitspelen, echter niet doordrukken en verloor met 50-55.

Bouncers Heren 3 gaat gewoon door, waar het vanaf het begin van de competitie al mee bezig is, namelijk winnen. Zaterdagavond werd in Den Haag Jumpers zonder problemen aan de kant gezet, 37-95. Heren 22 ging in Mijdrecht op bezoek bij Argon, maar kwam net iets tekort, 68-63. Meisjes Onder 18 liet zich in Barendrecht verrassen door Binnenland 1, 48-36.

Jongens Onder 14 3 had in de Mammoet geen enkel probleem met ABC uit Ter Aar en won met 76-14. De ploeg staat bovenaan, maar heeft in Blue Drakes de grote concurrent. Gemixt Onder 12 1 ging in Katwijk op bezoek bij Grasshoppers en dacht daar wel eventjes te winnen. Dat lukte uiteindelijk ruim, nadat men een bekomen was van de schrik toen bleek dat ze tegen een volledig meisjes team moesten spelen. Na een 18-12 achterstand na twee periodes won Bouncers met 76-14.

Ruime winst was er ook voor Gemixt Onder 12 2 in Katwijk tegen Grasshoppers 7-57. Het was druk in Katwijk met Bouncers teams, want ook Gemixt Onder 12 4 moest tegen Grasshoppers. Met 54-34 hield de thuisploeg de eer hoog, want Gemixt Onder 10 1 won ook in Katwijk van Grasshoppers met 16-35.