Basketbal: BOUNCERS HEREN 1 VERLIEST VAN KOPLOPER

Het was het afgelopen soms erg spannend in de Duikelaar in Waddinxveen en de Mammoet in Gouda. Zo kwam Heren 1 thuis tegen koploper Westland Stars net iets tekort, 68-73. En wat te denken van Heren 3? Met nog een paar seconden op de klok tegen Westland Stars 3 achterstaan met 39-41 om vervolgens met een geslaagde driepunter alsnog te winnen, 42-41. Meisjes Onder 16 deed het prima door de strijd tegen Jumpers te winnen met 49-33.

Ook uit speelden Bouncersteams spannende wedstrijden. Zo won Jongens Onder 12 1 in Voorburg met 34-37 van koploper CobraNova en kaapte Gemixt Onder 12 4 in Barendrecht de winst met 28-33 weg voor de neus van Binnenland.

Forse overwinningen waren er ook: Vooral Jongens Onder 16 1 was tegen het Zoetermeerse Zoebas erg op dreef. Het was met 120-16 hollen en scoren. Fraai was ook de winst van Jongens 14 3 op Cady 73 uit Capelle aan de IJssel, 70-20. Tegen het technisch en goed verzorgd basketbal van Jongens Onder 14 1 had het bezoekende Cady 73 geen afdoend antwoord, 59-36. Heren Onder 20 beleefde een minder prettige zaterdag tegen het bezoekende Woodpeckers. Er werd ruim verloren met 37-98. Reactie van een van de spelers: ‘Bah.. verliezen is gewoon niet leuk’. Heren 22 liet het tegen Juventus na een voorsprong in het eerste kwart vooral afweten in het tweede kwart en verloor uiteindelijk met 51-65. In Katwijk verloor Gemixt Onder 10, zij het nipt, met 43-40 van Grasshoppers.

Fysiek deden Bouncers Heren 1 en het bezoekende Westland Stars 1 niet voor elkaar onder. Dat stevige spel ging aan Bouncerskant vooral ten koste van de discipline in de verdediging, wat koploper Westland Stars nogal wat kansen onder bord bood. Omdat de thuisploeg in de aanval nogal wat balverlies bood, miste Bouncers net dat stukje om de wedstrijd te doen kantelen, al bleven de verschillen klein. Na een 34-38 ruststand verloor de ploeg van trainer/coach Ben Ponsioen met 68-73.

Heren Onder 22 deed het tegen het bezoekende Juventus in het eerste kwart gewoon goed door met 13-6 te winnen. Een slecht tweede kwart, controle en snelheid was even weg, betekende voor de bezoekers een 10-23 winst. Rust 23-29. Nu zijn zes punten zo ingelopen, maar dat gebeurde niet, want Juventus kon uitlopen naar 14 punten voorsprong. Iets wat de thuisploeg niet meer ongedaan kon maken, 51-65.

Heren Onder 20 moest na een 4-24 stand na het eerste kwart tegen Woodpeckers uit Houten wel even slikken. Ook de overige drie kwarten waren duidelijk voor de bezoekers. Gelukkig slaagde Bouncers er wel Woodpeckers onder de 110 punten te houden, 37-98.

Meisjes Onder kende tegen Jumpers een sterk eerste kwart, 20-9. Daarna hielden de ploegen elkaar aardig in evenwicht, maar waren de 11 punten verschil in het eerste kwart voldoende voor de 49-33 winst.

Een ‘gewone score’ en een driepunter direct in de eerste minuut maakte duidelijk dat Bouncers Jongens Onder 14 1 tegen Cady 73 uit Capelle aan den IJssel voor de winst ging. Via 12-9 in het eerste en 20-10 in het tweede kwart pakte de thuisploeg bij rust een comfortabele 32-9 voorsprong. Het derde kwart is met gering verschil voor de bezoekers, maar het laatste kwart is met goed verzorgd basketbal voor Bouncers en de winst, 59-36.