Gouda doneert gevonden voorwerpen aan Non-Foodbank

Een rollator, boormachine, handtassen en mobiele telefoons. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de gevonden voorwerpen die al ruim een jaar bij de gemeente Gouda liggen en niet zijn opgehaald door hun eigenaren. De gemeente Gouda doneert deze voorwerpen voortaan aan de Non-Foodbank in Gouda. Op 15 oktober overhandigt burgemeester Milo Schoenmaker deze voorwerpen aan Hans Noman van de Non-Foodbank.

“Zonde dat deze, vaak in goede staat verkerende, voorwerpen gewoon een jaar in de kast liggen en blijkbaar niet gemist werden door hun eigenaren. We mogen deze spullen vanaf nu doneren aan de Non-Foodbank zodat zij het kunnen geven aan de mensen die het kunnen gebruiken.” aldus burgemeester Milo Schoenmaker.

Gevonden voorwerpen
Sinds juli 2012 is de gemeente verantwoordelijk voor de registratie van gevonden en verloren voorwerpen. Meldt de eigenaar van het gevonden voorwerp zich niet binnen drie maanden (bij voorwerpen waarde minder dan €450,-) of binnen één jaar (bij voorwerpen waarde meer dan €450,-) dan mag de gemeente het voorwerp verkopen, weggeven of vernietigen. De gemeente Gouda kiest ervoor deze voorwerpen een nieuwe bestemming te geven en ze te doneren aan de Non-Foodbank in Gouda.

Non-Foodbank
De Non-Foodbank biedt hulp aan cliënten van de voedselbanken en andere inwoners waarvan bekend is dat ze geen of onvoldoende geld hebben om (vervangende) spullen voor hun huis of kleding te kopen. De Non-Foodbank zamelt huishoudelijke goederen in en verstrekt het aan degenen die het nodig hebben.